Egy éve hunyt el a hatalmas rántott húsokról híres Pléh Csárda alapítója

Egy éve, hogy a híres külvárosi piaci kifőzde, a Pléh Csárda arca és feje, Bábel Pista, elhunyt, a hely pedig azóta is az ő általa kitalált ételekkel, karnyi rántott húsokkal, magyaros ízekkel és változatlan árakkal üzemel.

Egy éve, 2022 novemberében halt meg a Pléh Csárda tulajdonosa és ikonikus arca, Bábel István, aki több mint 30 évig működtette kifőzdéjét: az idő múlásával a helyet Bádog Gundelnek kereszteltek át, és gyakorlatilag státusszimbólummá nőtte ki magát.

Az ételek terén István halála óta is a magyaros vonalon mozog a kínálat, ráadásul ugyanolyan árakkal és ételsorral várják az éhezőket, amit még ő álmodott meg annak idején.

A XV. kerületi Kolozsvár utca 48-as szám alatti vendéglátóhelyen olyan hírességek is megfordultak, mint a néhai Anthony Bourdain, és valóban, ide bárki betérhet egy közel méteres rántott szeletre, óriás adag székelykáposztára, szaftos pásztortarhonyára. Mindent, amit csak el tudunk képzelni és megkívánjuk, azt itt extra méretben prezentálják, keddtől szombatig.

A tányér huszonhét centi, a hús meg negyvenöt.

– mesélte nekünk annak idején Bábel István.

A róla készült videót itt nézhetitek meg:

Idén karácsonykor az előző évekhez hasonlóan rendelhető lesz náluk többek közt halászlé, töltött káposzta, harcsapaprikás, túrós csusza, töltött kacsa és töltött pulyka is.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek