Egyszerre szalámi is, meg nem is: meglepő újítás a Pizza Hutnál

Világszerte egyre népszerűbbek a húsmentes termékek és ételek, és ez az éttermek és büfék kínálatban is megmutatkozik. Most a Pizza Hut rukkolt elő egy új pizzával, amin a feltét egyszerre szalámi is, meg nem is.

Új szereplő került fel a Pizza Hut étlapjára, ami gyökeresen megváltoztatja a „húsmentes pizza” kategóriáját. Az amerikai étteremlánc ugyanis - az egyik legnagyobb műhúsgyártó céggel karöltve – olyan pepperonis pizzát dobott a piacra, amin a feltét teljesen növényi alapú. Ezzel a lépéssel szeretnék kiszolgálni az érezhető igényt a húsmentes termékek iránt, indokolta a Pizza Hut.

Meglepő szalámi került a Pizza Hut legújabb pepperonis pizzájára

Kísérleti pizza

Az újdonságot sajnos mi még nem kóstolhatjuk meg, hiszen egyelőre csak néhány amerikai étteremben lesz kapható a pizza. Nagyjából 70 helyszín csatlakozott a promócióhoz, többek között Texas, Florida és New York államokban.

Korábban is történt már hasonló kísérlet: egy húsmentes kolbásszal gazdagított pizza került akkor terítékre, amit pozitívan fogadtak a fogyasztók is.

Talán ezen a sikeren felbátorodva hozták most el a nagy amerikai kedvenc (amit azóta már a világ számos pontján ismernek) műhúsos változatát.

Mit tud az új „pepperoni”?

Az étteremlánc összefogott az egyik legnagyobb amerikai műhúsgyártó céggel, a Beyond Meattel, hogy megalkossák a húsmentes csípős szalámit. A cégpáros nyilatkozata szerint a „hústermék” annak ellenére, hogy növényi alapanyagokból készül, mégis hasonlóan ropogós és csípős.

Elsősorban borsóból és rizsből készül a „szalámi”, ami GMO-, szója és gluténmentes is egyben. Nem tartalmaz továbbá hormonokat, antibiotikumokat és koleszterint sem.

Ezzel az új, növényi alapú termékkel több lehetőséget adunk a vásárlóknak

- mondta Georgeanne Erickson, a Pizza Hut márkavezetője.

A Beyond Meat innovációs vezetője, Dariush Ajami szerint a húsmentes pepperoni ugyanazt az élményt nyújtja a pizzán, mint a klasszikus verzió, mellette viszont élvezhetjük a növényi alapanyagok adta előnyöket is.


Érdekes és furcsa hírek a nagyvilágból:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek