Pikáns eperdesszert

Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.

Meglepődnénk, ha valaki azt mondaná, a boldogság csak tíz percre van tőlünk. Pedig ez a pikáns eperdesszert épp ezt állítja, hiszen elkészítése nem vesz igénybe ennél több időt. Egy kis serpenyőben cukrot, narancshéjat és -levet, illetve narancslikőrt melegítünk össze, majd miután kihűlt, a sziruppal meglocsoljuk a negyedre vágott epreket, és rájuk szórjuk a pirított mandulapelyhet. Igen, ennyi az egész! És hogy mégis mennyire csodálatos, azt érdemes otthon is kipróbálni, főképp most, hogy lassan már minőségi zamatos epret is lehet kapni a piacokon.

Pikáns eperdesszert recept
Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 süti 30 perc alatt, aminek örülhetnek kicsik, nagyok

Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!