Pikáns eperdesszert

Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.

Meglepődnénk, ha valaki azt mondaná, a boldogság csak tíz percre van tőlünk. Pedig ez a pikáns eperdesszert épp ezt állítja, hiszen elkészítése nem vesz igénybe ennél több időt. Egy kis serpenyőben cukrot, narancshéjat és -levet, illetve narancslikőrt melegítünk össze, majd miután kihűlt, a sziruppal meglocsoljuk a negyedre vágott epreket, és rájuk szórjuk a pirított mandulapelyhet. Igen, ennyi az egész! És hogy mégis mennyire csodálatos, azt érdemes otthon is kipróbálni, főképp most, hogy lassan már minőségi zamatos epret is lehet kapni a piacokon.

Pikáns eperdesszert recept

Címlapról ajánljuk

10-féle tofut vizsgált a Tudatos Vásárlók tesztje – Itt vannak...

A tofu manapság már abszolút elterjedt élelmiszer, a legtöbb nagyobb bolt polcain megtalálható. Mivel egészen olcsó és fehérjében gazdag alapanyag, nagy népszerűségre tett szert, és nem csak a vegánok és vegetáriánusok körében. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most 10 terméket vizsgált meg, hogy megnézzék, minden rendben van-e a boltokban kapható tofukkal.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!