Pikáns eperdesszert

Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.

Meglepődnénk, ha valaki azt mondaná, a boldogság csak tíz percre van tőlünk. Pedig ez a pikáns eperdesszert épp ezt állítja, hiszen elkészítése nem vesz igénybe ennél több időt. Egy kis serpenyőben cukrot, narancshéjat és -levet, illetve narancslikőrt melegítünk össze, majd miután kihűlt, a sziruppal meglocsoljuk a negyedre vágott epreket, és rájuk szórjuk a pirított mandulapelyhet. Igen, ennyi az egész! És hogy mégis mennyire csodálatos, azt érdemes otthon is kipróbálni, főképp most, hogy lassan már minőségi zamatos epret is lehet kapni a piacokon.

Pikáns eperdesszert recept
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?