„Az élethez kell arányérzék” – Pataki Ági és Winkler Nóra beszélgetése a Crowne Plazában

Budapest üzleti negyedében nemrég indult útjára a Crowne Plaza Budapest Hotel, mely munka és magánélet egyensúlyáról, ezek változásairól és összeegyeztetéséről indított beszélgetéssorozatot. Winkler Nóra első vendége Pataki Ági producer volt.

A Crowne Plaza szállodalánc több mint 400 helyszínen fogadja az üzleti élet nemzetközi vendégeit, ezért speciális tudással rendelkezik az utazás és a magánélet kérdéskörével kapcsolatos emberi tapasztalatokról. Az eredetileg pusztán üzleti útnak aposztrofált kiküldetések ma már egyre inkább összemosódnak a szabadidős tevékenységekkel és pihenéssel, ezért is kapták a bleisure (business + leisure) elnevezést.

A szálloda több pontján is megjelenik az üzlet és a magánélet kettőssége (a képen balról jobbra Pataki Ági, Maurice Janssen, a Crowne Plaza Budapest igazgatója és Winkler Nóra)

Ezt a változást, illetve a pandémia okozta munkabeli + magánéleti összefonódást tartja fontosnak a Crowne Plaza is, és ezt az elvet követve alakítja ki a szállodák szobáit és közösségi tereit, hogy azok a munka és a szabadidő harmóniáját szolgálják. Az úgynevezett WorkLife szobák és a Plaza WorkSpace közterek, amelyekben co-working zónák és pihenő terek találhatók, a budapesti szállodában is helyet kaptak. Emellett a szálloda úgy döntött, hogy beszáll az erről szóló nyilvános diskurzusba: sikeres üzletembereket kért fel, hogy a budapesti szálloda Axis Café & Lounge éttermében meséljenek az üzlet és a magánélet összeegyeztetésének mikéntjéről.

A rendezvények az Out Of Office nevet kapták, melyek során a vendégek az esti koktélkínálatból kapnak ízelítőt, a Boutiq'Barral való együttműködés keretében – az első eseményen Pataki Ági producer és vállalkozó osztotta meg gondolatait Winkler Nórával, az új Axis Signature Cocktail kíséretében, ami nem más, mint egy gin alapú ital rózsalimonádéval, friss uborkával, citromlével és egy csipetnyi kókuszsziruppal.

Quinoasaláta pácolt sárgarépával, avokádóval, sült csicseriborsóval, kesudióval, római bébisalátával

Vajon Pataki Ági életében külön tud válni a munka és az élet élvezete? Vagy össze vannak nőve? Erre a kérdésre kereste a választ Winkler Nóra.

„Nem szeretném számolgatni az órákat, ez a 8 óra munka, 8 óra pihenés, ez nekem nem jön be....szépen, komótosan kiválasztom, hogy hova megyek reggelizni...de utána természetesen én is dolgozom” – vall mindennapi rutinját érintő ars poeticájáról Ági.

Mivel modellként a '70-es, '80-as években bejárta a világot, rálátása nyílt a modern nyugati kultúra és életmód feltérképezésére: Amszterdam és New York állt hozzá legközelebb, azonban rájött, hogy mégiscsak Budapesten élne – szíve szerint ide emelte volna be az említett városokban tapasztalt életszínvonalat, hozzáállást.

A munka és a jó élet egymásba fonódva keveredjen, ne váljon ketté. Ebéd közben is lehet üzletet kötni, dolgozni, nem beszorulni az irodába

– vallja.

Arra a kérdésre, otthonról hozza-e a munkához való attitűdjét, igen egyértelmű választ ad:

„A családom erős mintája az volt, hogy így biztos nem szeretnék élni. Ez nem panasz, de ők a nap 24 órájából csak egy-két órát tudtak örülni, mert a többit végigrobotolták...de nem a munkát akartam megúszni. Csak másképp akartam dolgozni.”

Az új Axis Signature Cocktail egy gin alapú ital rózsalimonádéval, friss uborkával, citromlével és egy csipetnyi kókuszsziruppal

Éljünk JÓL!

Férje karaktere állítása szerint csak jót hozott Ági életébe. Kovács Gábor, vagy ahogy felesége aposztrofálja, a „playboy” tanította meg arra, hogy vannak prioritások az életben, az egyik pedig az, hogy jól éljenek. Hozzáteszi, hogy míg ő, a nő a józanabb, férje a szórakoztató hedonista, a közös nevező pedig a házasságuk.

„Könnyen szeretnénk dolgozni, de eredményesen. A kettő nem zárja ki egymást. Addig pedig engedjük el magunkat, ameddig még jólesik. Vannak dolgok, amiket meg lehet csinálni holnap is.”

A beszélgetésről készült videót itt láthatod:

A sikeres nő

Winkler Nóra meglátása szerint igen kevés olyan példa van az országban a közéletből Ágin kívül, hogy valaki abból csináljon pénzt, hogy ért valamihez, rendelkezzen egy saját vagyonnal, sőt, szemmel láthatóan élvezze azt. Ági hozzáteszi, hogy bár valóban kell a minőségi élethez egy alapegzisztencia, a pénzt csak eszköznek tekinti.

„...'hálistennek sosem voltam választási kényszerben, nem kellett eldöntenem, hogy pénzt fogok-e keresni vagy jól fogok-e élni, hanem a kettő együtt járt.”

Kovács Gábor, vagy ahogy felesége aposztrofálja, a „playboy" tanította meg arra, hogy vannak prioritások az életben

„Nem vagyok egy igazi filmes”

...mondja magáról, és kiemeli, milyen őszinte csodálattal nézi azokat a nőket, akik a filmszakmában tudnak érvényesülni, főleg gyerek mellett. A feszültség- és stresszkezelésről úgy véli, meg kell tanulni tudatosan hozzáállni, nem kell mindent problémaként megélni, néha szimplán túl kell lenni a dolgokon.

Hogy miben leli örömét, mitől kapcsolódik ki?

Rengeteget sétál a kutyával, hosszú túrákat tesz férjével, a covid óta pedig bejárták az országot, rádöbbenve, hogy nem csak külföldön érezhetjük magunkat jól.

„A prioritás mindenféleképpen a család és a barátok, és nem a munka. De ezt mondom 70 évesen...”

...na de akkor mi a titok?

Az élethez Pataki Ágnes szerint arányérzék kell, valamint annyi önismeret, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mit tudunk, mit nem, mire vagyunk képesek, mire nem.

Az ember a lelke legmélyén tisztában van azzal, amit nem tud. Nincs azon szégyellnivaló, hogy ha valamihez nem értek. Sokkal jobb, ha megkeresem a megfelelő társakat hozzá, és esetleg együtt leszünk sikeresek.

Budapest első Crowne Plaza hotelének belsőépítészete a munka és a szabadidő harmóniáját szolgálja. A szállodában helyet kaptak a nemzetközi szabadalommal rendelkező WorkLife szobák és a Plaza WorkSpace köztér, amely ingyenesen használható co-working zónát, pihenő tereket és az AxisCafé&Lounge éttermet foglalja magában.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek