Megvan a 2024-es Magyarország Tortája cím győztese

Csütörtök délelőtt kihirdették, mely finomság birtokolhatja idén az Ország Tortája címet, ezen kívül fény derült arra is, mely édesség viselheti a Magyarország Cukormentes Tortája nevet, sőt, megválasztották a Szent István-napi kenyereket is.

Idén tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete a „Magyarország Tortája” pályázatot. Az idei verseny a „Szuperélelmiszerek” tematikájára épült. A zsűri végül 6 döntős közül választotta ki a legjobb tortát, mely igazán különleges ízkombinációval rendelkezik.

A díjátadó ünnepségre augusztus 1-jén délelőtt az Országház Vadásztermében került sor.

Magyarország Tortája 2024

2024-ben Magyarország Tortája végül a Mákvirág elnevezésű torta lett, melyet az Édes Vonal cukrászmestere, Kovács Alfréd álmodott meg.

Magyarország Tortája 2024-ben a Mákvirág lett

Mesebeli torta, melyben gyermekkorom meghatározó ízei jelennek meg. A fehér csokoládés krém lágy textúrája mellett ott van a fanyar feketeribizli ízvilága, a mandulalisztes mákos piskóták és a fekete szezámmag grillázs ropogós élménye. A mákos tészta emléke és a kertben leszakított feketeribizli is a friss süteménnyel kínáló nagyanyámat idézi. Számos variációt követően találtam meg ezt a harmonikus összeállítást

– mondta a cukrászmester.

Magyarország Cukormentes Tortája 2024

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a cukormentes torták versenyével az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.

Magyarország Cukormentes Tortája

Az idei nyertes torta, a Zöld Málna alkotói a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László. Egy szelet energiatartalma 232,4 kcal, míg szénhidrátértéke 10,5 g, vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt. A torta laboratóriumi elemzéseit az Eurofins Food and Feed testing Hungary végezte.

Gratulálunk a győzteseknek!

Címlapkép: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...