Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nézz be egy talpig fekete ház konyhájába!

Mindössze 60 négyzetméter, de telis-tele van izgalommal ez az amszterdami otthon - mi bármikor laknánk!

A kicsivel lejjebb látható ház tulajdonosai, Marjon Helder és Martin Blankendaal Chris Collaris építészt bízták meg, hogy tóparti házukból varázsoljon valami egészen csodálatos kis kuckót. A szakember tanácsára a tégla építésű, nagyon rossz állapotban lévő házat földig rombolták, és fenyőből építettek újra egy elragadó, 60 négyzetméteres modern, feketében pompázó otthont

Az egyszerű fekete külső izgalmas belsőt rejteget, ahol egészen egyedi megoldásokkal találkozhatunk, például a konyhában is. 

A konyhában az anyagok tekintetében egyértelműen a fa uralkodik. A különböző színek, csíkok megjelenése a konyhaszekrényeken pedig egy kis pluszt ad a helyiségnek. Érdekes megoldás, hogy felső szekrénysor nem került a konyhába, így a tér sokkal légiesebb.
 
Az étkezőben sem meglepő, hogy a természetes anyagok dominálnak, nagy kedvenc a téglafalba kialakított fa polcrendszer, ami amellett, hogy nem mindennapi, praktikus is. 
 
 
Az étkezőasztal egyszerű fa, amihez ugyancsak kevésbé túlgondolt, fekete székeket választott a belsőépítész. A helyiséget a lámpa dombja fel, amit egy horgolt anyag tesz elbűvölővé. Imádjuk, 100%-ig egyedi! 
 
 
Nem csoda, hogy ez az apró, de különleges otthon, meghatározó jelensége lett az utcaképnek. „A többi ház az utcán építészetileg sokrétű” – mondja Collaris. „De ez a forma radikálisabb. Az aszimmetrikus tető és a fekete külső megjelenés miatt kitűnünk a szomszédok közül” – mondta az egyik lakástulajdonos. 
 

Ez is érdekelhet:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!