NEMO nyomában

Egy új halazó nyitásának hírére mindig felbolydul a város, nem volt ez másként a NEMO esetében se. A várakozásnak végre vége, megindult a próbaüzem!

A Széna tér környéke gasztronómiai szempontból rohamos fejlődésnek indult az elmúlt hónapokban, ennek eredményeként már Budán is találunk remek levesezőt, hamburgerezőt, a Jégbüféért sem kell elzarándokolni a Ferenciek terére, és most halfronton is érkezett erősítés. Jó ideje várjuk már a NEMO Fish&Chips&Salad Bar megnyitását, és ezzel nem voltunk egyedül. Az éttermet, talán pont a remek elhelyezkedése miatt, óriási érdeklődés övezte már attól a perctől kezdve, hogy elindult a pletyka, halazó nyílik a Mammut környékén.

A Facebook-oldalukon bárki nyomon követhette a fejlődésüket, az étterem, sőt a berendezés folyamatos alakulását, és mire elérkezett a próbaüzem indulásának napja, tetemes mennyiségű rajongót szereztek, akik naponta érdeklődtek a nyitás dátumáról és siettették a kezdést. Ennek fényében borítékolható volt, hogy a NEMO-ba bejutni nem lesz egy könnyű menet. Az első próbálkozásunk kudarcba is fulladt, mivel a nagy rohamra való tekintettel egy fél napnyi technikai szünetet kértek, a folytatásban pedig már csak asztalfoglalással fogadnak vendégeket. Ez okozhat némi bosszúságot a hirtelen ötlettől vezérelve betérni kívánóknak, azonban lássuk be, ez leginkább értünk, a vendégért van. Szeretnék, ha minden valóban a megfelelő minőségben és körülmények között kerülne a tányérunkra, és ez igen dicséretes hozzáállás és követendő példa. Miután szembesültünk a felmerülő akadályokkal, gyorsan telefont ragadtam és már másnapra bejelentkeztem hozzájuk.

Csütörtök délben a Lövőház utcában sétálunk a cél felé ízHUSZÁR kollégával kettesben. A NEMO-t könnyű megtalálni, a cégér segítsége mellett a kint topogó kíváncsiskodók is könnyen nyomra vezetnek, mint utóbb kiderült, a foglalás nélküliek várnak az elvitelre készített fogásokra. A szuterén helyiségbe lépve rögtön a szemünk elé tárul a konyha, és persze mellbe vág az ennek hatására bent uralkodó illatok kavalkádja. A Müller Zsófi és Bense Rita tervezte belső tér egyébként hangulatos, az uralkodó hófehér és a tengerkék színeket natúr faelemek egészítik ki.

Miután helyet foglalunk és megkapjuk a rajztáblára erősített menüt, kisebb tétovázás után, mivel nagyjából a felét szívesen megkóstoltuk volna, egy Fish & Chips, egy Nemo burger, egy bébi polip és egy adag tintahal kerül tesztelésre. A várakozási időt egy pohár csapolt rozé habzóbor társaságában ütjük el, kipróbálása erősen ajánlott. Közben persze jönnek-mennek az emberek, akik, ha már helyet nem kaptak, elvitelre rendelnek. A nagy forgalmat és az ezt okozó népszerűséget elnézve, erős kihívásnak néz elébe a NEMO az elkövetkezendő hetekben.

Közben a várakozási időt enyhítendő, egy tányéron pár szelet, fokhagymás olívaolajjal meglocsolt kenyeret kapunk. A szándék kedves, a célját is eléri, már csak akkor lehetnénk boldogabbak, ha a kenyér meleg lenne. Röviddel ezután az ételek is megérkeznek, elsőként a Fish & Chips kerül kés alá. Mi kis adagot kértünk, ami jelen esetben 4 haldarabot jelent tetemes mennyiségű krumplival és a hozzá járó jalapenós majonézzel és édes chilis mártogatóssal. A hal nem igazán győzött meg minket, igencsak szükséges hozzá az egyébként tökéletes jalapenós majonéz. A krumpli kifogástalan, jól kiegészíti mindkét szószt. Mint utóbb megtudtuk, az édes chilis változat igen különleges, ketchupos-majonézes alap, cseresznyés folyékony füsttel megbolondítva.

A Nemo burgerben egy grillezett, 100%-os lazacpogácsát találunk, jégsaláta, olívabogyó és hagyma társaságában. A bucin mindenképp lenne még mit finomítani, kissé nehéz és a belsejét is lehetne bátrabban pirítani. A mellé rendelt chilis karamellszósz egyébként tökéletes, érdemes hallgatni a Foursquare tippekre!

A tintahal finom, a polip azonban sajnos rágósra sikeredett, ezt természetesen jelezzük is, a szakács rögtön az asztalunkhoz is látogat és elmeséli nekünk, hogy a próbaüzem része a beszállítók tesztelése is, folyamatosan keresik azt, aki hosszú távon is megfelelő minőséget tud biztosítani, és természetesen ez nem egyszerű dolog. Elnézést kér tőlünk a rossz élményért, és felajánlja nekünk, hogy válasszunk valami mást. Azt kell mondanom, hogy a problémakezelésük tökéletes, ennek már nem kell próbaüzem. Végül, mivel a befogadóképességünk már igen korlátozott, a ház titkos fegyverét, egy újragondolt tiramisut választunk. Mascarpone helyett fehércsokoládé, benne ribizli, a tetején pedig az elmaradhatatlan kakaó. Kárpótoltak a csalódásért!

A NEMO jelenleg valóban próbaüzemmel működik, folyamatosan változtatnak, tökéletesítgetnek, és ebben a vendégek segítségét is kérik, hiszen az ő véleményük a legfontosabb, ez a hozzáállás pedig már biztos kezdet a jó út felé. Természetesen messze még a vége, de reméljük a legjobbakat, és a NEMO csapatát elnézve úgy gondoljuk, nem lesz itt baj. Addig pedig legyünk türelemmel, foglaljunk asztalt és mondjuk el bátran a véleményünket, hálásak lesznek érte. Mi pedig mindenképpen meglátogatjuk őket a nyitás után is.

A NEMO Fish & Chips & Salad Bar-ról bővebb infókat itt találsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek