Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nébih: Élő csótányok, hátborzongató állapotok ebben a budapesti pékségben

Elképesztő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei november elején egy csepeli pékségben – milliós bírság várható.  

Súlyos hiányosságokat, rágcsálóürüléket, élő csótányokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei november elején egy csepeli pékség ellenőrzése során. A hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a pékség tevékenységét, valamint csaknem 400 kg jelöletlen, nem nyomon követhető terméket vont ki a forgalomból.

A szakemberek az utóellenőrzés során azzal szembesültek, hogy a felfüggesztett pékségben – gyakorlatilag változatlan körülmények közt – egy másik vállalkozás kezdte meg tevékenységét, így annak működését is megtiltották, az épületre pedig hatósági zár került.

Az eljárások folyamatban vannak, mindkét vállalkozás milliós bírságra számíthat

Néhány a hiányosságokból:

  • az emeleti feldolgozó részen a padozat, az oldalfal, a mennyezet egyaránt erősen szennyezett volt
  •  hiányzott a rovarháló, de előfordult, hogy maga az ablak sem volt a helyén
  • félkész tésztaalapanyagokat a fagyasztóláda tetején is tároltak, melyek így közvetlen érintkeznek a hűtő elhasználódott, kopott tetejével
  • az ellenőrzés idején rágcsáló ürüléket is találtak a szakemberek
  • a helyiségekben több, eltérő fejlettségi állapotban lévő csótányt láttak az ellenőrök
  • az eladótér kézmosójából hiányzott a folyóvíz, a papír kéztörlő és a hulladéktároló, a sütőtérben pedig erősen koszos, szennyezett gépek, eszközök voltak
  • a dolgozók érvényes egészségügyi könyvet nem tudtak bemutatni
  • az előállított termékek nyomon követhetőségét nem tudták igazolni

Ha érdekelnek a borzalmas állapotok videón is, íme:

Forrás: Nébih

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Tue, 2019-11-26 14:39

Elég könnyen felismerhető a pékárukról, hogy melyik pékség. Csocsaj meg Zeke meg a bánat tudja milyen neveket adnak maguknak. Jó régen a lábam se teszem be ezekbe a pékségekbe. Még a megjelenésükkor párszor jó pár éve. De tök mindegy sós vagy édes. Ugyanabból a tésztából van. Ja. Valamiből ki kell termelni a legújabb BMW-k meg mercik árát, amik az üzletek előtt állnak. Amúgy köszi NÉBIH!