Olcsó trükk, mellyel soha többé nem lesz mocskos a mosogatószivacsod

A konyhai mosogatószivacs a legkoszosabb eszköz tud lenni a konyhádban, egy egyszerű módszerrel azonban könnyen tisztán és szárazon tarthatod.

A mosogatás sokak mumusa, és talán az egyik legfelszabadítóbb pillanat a konyhában, mikor végre új mosogatószivacsot veszünk ki a fiókból. Puha, nem kopott még le a dörzsi része, ráadásul tiszta is. Mit tegyünk, hogy ez az állapot sokáig fennmaradjon?

Mocskos szivacsot fog egy nő a kezében
Olcsó trükk, mellyel soha többé nem lesz mocskos a mosogatószivacsod

Egyetlen nagyon egyszerű, és mégis rendkívül hasznos lépést tegyünk: vegyünk elő egy egyszerű iratgyűjtő csipeszt (azt a feketét, amely minden irodában megtalálható), lehetőleg közepes vagy nagy méretűt.

A baktériumok ugyanis a leggyorsabban nedves, meleg közegben terjednek, így a legfontosabb, hogy a mosogatás során mindig mossuk ki tiszta vízzel a mosogatószivacsot, és sose dobjuk vissza a nedves mosogatótálba. Ha van szivacstartónk, már jó úton haladunk, az előbb említett csipesz azonban rengeteget segít a gyors száradásban.

Mire jó a csipesz?

Csíptessük rá a szivacsra a csipeszt, a két hosszú csíptetővéget hajtsuk fel, és álló helyzetben helyezzük el a spongyát a mosogató mellett (az ezüst csíptetővégek támasznak is tökéletesen funkcionálnak). A szivacs így könnyebben szárad, és tovább is lesz használható, hiszen kevésbé maradnak meg benne a szennyeződések, a szárazság pedig segít visszaszorítani a baktériumok gyors terjedését.

Egyszerű, mégis nagyon hasznos trükk. Nézd meg a fenti videóban, mi mindenre lehet jó még néhány irattartó csipesz az otthonodban!

Forrásunk volt.

Szerző: Tóth Csilla


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...