Olcsó trükk, mellyel soha többé nem lesz mocskos a mosogatószivacsod

A konyhai mosogatószivacs a legkoszosabb eszköz tud lenni a konyhádban, egy egyszerű módszerrel azonban könnyen tisztán és szárazon tarthatod.

A mosogatás sokak mumusa, és talán az egyik legfelszabadítóbb pillanat a konyhában, mikor végre új mosogatószivacsot veszünk ki a fiókból. Puha, nem kopott még le a dörzsi része, ráadásul tiszta is. Mit tegyünk, hogy ez az állapot sokáig fennmaradjon?

Mocskos szivacsot fog egy nő a kezében
Olcsó trükk, mellyel soha többé nem lesz mocskos a mosogatószivacsod

Egyetlen nagyon egyszerű, és mégis rendkívül hasznos lépést tegyünk: vegyünk elő egy egyszerű iratgyűjtő csipeszt (azt a feketét, amely minden irodában megtalálható), lehetőleg közepes vagy nagy méretűt.

A baktériumok ugyanis a leggyorsabban nedves, meleg közegben terjednek, így a legfontosabb, hogy a mosogatás során mindig mossuk ki tiszta vízzel a mosogatószivacsot, és sose dobjuk vissza a nedves mosogatótálba. Ha van szivacstartónk, már jó úton haladunk, az előbb említett csipesz azonban rengeteget segít a gyors száradásban.

Mire jó a csipesz?

Csíptessük rá a szivacsra a csipeszt, a két hosszú csíptetővéget hajtsuk fel, és álló helyzetben helyezzük el a spongyát a mosogató mellett (az ezüst csíptetővégek támasznak is tökéletesen funkcionálnak). A szivacs így könnyebben szárad, és tovább is lesz használható, hiszen kevésbé maradnak meg benne a szennyeződések, a szárazság pedig segít visszaszorítani a baktériumok gyors terjedését.

Egyszerű, mégis nagyon hasznos trükk. Nézd meg a fenti videóban, mi mindenre lehet jó még néhány irattartó csipesz az otthonodban!

Forrásunk volt.

Szerző: Tóth Csilla


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...