Mi kerüljön gyermekeink tányérjára?

Szinte minden nap szembesülünk ezzel a kérdéssel. Legyen finom, gyorsan elkészíthető és persze egészséges is. De hogyan legyen az étel mindig változatos és tápláló? (x)

Mit kellene fogyasztani a gyerekeknek az egészséges fejlődéshez? A gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, a tojás és a hús a napi változatos étrend részét képezik.

A húsok és felvágottak magas illetve teljes értékű fehérjetartalmuknak köszönhetően fontos szerepet töltenek be a táplálkozásban. Rendszeres fogyasztásukkal nemcsak teljes értékű fehérjékhez, hanem számos vitaminhoz és ásványi anyaghoz is hozzájut szervezetünk. Ilyenek például a B12-, a B6- és E-vitaminok, a cink és a vas is.

A húsok energiatartalma a bennük lévő zsír mennyiségétől függ, így a csirke- és pulykahús általában soványabbak, kalóriatartalmuk alacsonyabb, mint a vörös húsoké.

A Fini Mini termékek pulyka- és csirkehúsból készülnek. A mini virsli, párizsi és sonka hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek fontosak a fejlődésben lévő gyermekek számára. A B6-vitamin az anyagcserében, az E-vitamin az immunvédekezésben, a kalcium a csontok szilárdságában, a folsav pedig a vérképzésben játszik szerepet, és segíti a vas, illetve B12-vitamin felszívódását.

A gyorsfagyasztott Fini Mini Dinosaurus pulykamellhús felhasználásával készül tengeri sóval, élelmi rostokkal és kalciummal gazdagítva.

A felvágottak és virslifélék felhasználása széleskörű, szendvicseknél, főzelékeknél vagy akár levesbetétként is használhatjuk őket. Remekül illenek rakott vagy töltött ételekbe, de saláták alapanyagai is lehetnek. (x)

Tudj meg többet a Fini Mini termékcsaládról itt!

Hozzászólások (1)

salsera

Értem én, hogy ez egy bujtatott reklám cikk (szponzorált), de azért jó lenne, ha még a gondoskodó hozzáállás mögé bújva sem ajánlgatnánk gyerekeknek sóval, aromákkal, CUKORral (minek?!?), tartósítószerekkel kiegészített felvágottakat... Még jó, h egyre több szül? lesz tudatosabb ilyen irányba is és kerüli el a felvágottakat nagy ívben!

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?