Mi kerüljön gyermekeink tányérjára?

Szinte minden nap szembesülünk ezzel a kérdéssel. Legyen finom, gyorsan elkészíthető és persze egészséges is. De hogyan legyen az étel mindig változatos és tápláló? (x)

Mit kellene fogyasztani a gyerekeknek az egészséges fejlődéshez? A gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, a tojás és a hús a napi változatos étrend részét képezik.

A húsok és felvágottak magas illetve teljes értékű fehérjetartalmuknak köszönhetően fontos szerepet töltenek be a táplálkozásban. Rendszeres fogyasztásukkal nemcsak teljes értékű fehérjékhez, hanem számos vitaminhoz és ásványi anyaghoz is hozzájut szervezetünk. Ilyenek például a B12-, a B6- és E-vitaminok, a cink és a vas is.

A húsok energiatartalma a bennük lévő zsír mennyiségétől függ, így a csirke- és pulykahús általában soványabbak, kalóriatartalmuk alacsonyabb, mint a vörös húsoké.

A Fini Mini termékek pulyka- és csirkehúsból készülnek. A mini virsli, párizsi és sonka hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek fontosak a fejlődésben lévő gyermekek számára. A B6-vitamin az anyagcserében, az E-vitamin az immunvédekezésben, a kalcium a csontok szilárdságában, a folsav pedig a vérképzésben játszik szerepet, és segíti a vas, illetve B12-vitamin felszívódását.

A gyorsfagyasztott Fini Mini Dinosaurus pulykamellhús felhasználásával készül tengeri sóval, élelmi rostokkal és kalciummal gazdagítva.

A felvágottak és virslifélék felhasználása széleskörű, szendvicseknél, főzelékeknél vagy akár levesbetétként is használhatjuk őket. Remekül illenek rakott vagy töltött ételekbe, de saláták alapanyagai is lehetnek. (x)

Tudj meg többet a Fini Mini termékcsaládról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek