Az évente megjelenő étteremkalauz minden évben díjazza a gasztronómia legkiválóbbjait. Csütörtök este hirdették ki az idei év legjobbjait. A nyertesek a következők voltak:
- Azév étterme:Alabárdos
- Az év borászata :Heimann Családi Birtok
- Az év konyhafőnöke:Lőrincz György (Babel)
- Az év étteremtulajdonosa 2016 elismeréstPintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.
- Az év felfedezettje:St. Andrea Wine & Gourmet Bar
- Az év kisvendéglője:Fricska Gasztropub
- A vidék étterme: Anyukám mondta (Encs)
- AzAlternatív vendéglátás elismeréstaSéf utcája és a Buja disznók-nak jutott
A Magyar Gasztronómia Egyesült a rendezvényen adta át az Aranyszalag Minőség Tanúsítványt is, amelyet idén a Beregi szabadtartású csirke kapott.
A Gault&Millau 2016-os kalauza 228 éttermet és 510 bort tesztelt, továbbá megtalálhatóak benne kávézók, sörözők 234 szálloda és 171 borászat értékelése is.