Megvan az év étterme!

Tegnap este a Gault & Millau átadta az év étterme, konyhafőnöke és borászata díjakat a Larus étterem és rendezvényközpontban. Nézzük, kik lettek idén a legjobbak!

Az évente megjelenő étteremkalauz minden évben díjazza a gasztronómia legkiválóbbjait. Csütörtök este hirdették ki az idei év legjobbjait. A nyertesek a következők voltak:

  • Azév étterme:Alabárdos
  • Az év borászata :Heimann Családi Birtok
  • Az év konyhafőnöke:Lőrincz György (Babel)
  • Az év étteremtulajdonosa 2016 elismeréstPintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.
  • Az év felfedezettje:St. Andrea Wine & Gourmet Bar
  • Az év kisvendéglője:Fricska Gasztropub
  • A vidék étterme: Anyukám mondta (Encs)
  • AzAlternatív vendéglátás elismeréstaSéf utcája és a Buja disznók-nak jutott

A Magyar Gasztronómia Egyesült a rendezvényen adta át az Aranyszalag Minőség Tanúsítványt is, amelyet idén a Beregi szabadtartású csirke kapott.

A Gault&Millau 2016-os kalauza 228 éttermet és 510 bort tesztelt, továbbá megtalálhatóak benne kávézók, sörözők 234 szálloda és 171 borászat értékelése is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek