Megsütötték a világ leghosszabb bagettjét

A világ leghosszabb bagettjét sütötték ki vasárnap a milánói világkiállításon.

A Guinness-világrekordok bírája is hitelesítette, hogy a 122,4 méteres franciakenyér mérete meghaladja az eddigi világrekorderét, az egyik francia szupermarketlánc által sütöttét, amely 111 méter hosszú volt. Körülbelül 60 francia és olasz pék tüsténkedett hét órán át a világrekorder bagett körül, amelyet egy mozgó kemence segítségével sütöttek ropogósra.

A kenyeret 2400 szeletre vágták és Nutella mogyorókrémmel megkenve szétosztották az expó látogatói között. A rekordállítást a mogyorókrém gyártója, a Ferrero édességgyártó finanszírozta.

Ez már legalább a negyedik világrekord a milánói expón, amely egyebek közt elkészítették a világ leghosszabb, 1,59 kilométer hosszú pizzaszeletét is.

(NoSalty/MTI)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek