Megsütötték a világ leghosszabb bagettjét

A világ leghosszabb bagettjét sütötték ki vasárnap a milánói világkiállításon.

A Guinness-világrekordok bírája is hitelesítette, hogy a 122,4 méteres franciakenyér mérete meghaladja az eddigi világrekorderét, az egyik francia szupermarketlánc által sütöttét, amely 111 méter hosszú volt. Körülbelül 60 francia és olasz pék tüsténkedett hét órán át a világrekorder bagett körül, amelyet egy mozgó kemence segítségével sütöttek ropogósra.

A kenyeret 2400 szeletre vágták és Nutella mogyorókrémmel megkenve szétosztották az expó látogatói között. A rekordállítást a mogyorókrém gyártója, a Ferrero édességgyártó finanszírozta.

Ez már legalább a negyedik világrekord a milánói expón, amely egyebek közt elkészítették a világ leghosszabb, 1,59 kilométer hosszú pizzaszeletét is.

(NoSalty/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek