Megkóstoltuk a Burger King pisztáciás fagyiját – Megosztó lehet az új édességük

Új jeges különlegességgel rukkolt elő a Burger King: megérkezett a Pistachio King Fusion, amit természetesen nem hagyhattunk ki. Az első benyomásunk? Pisztáciában nem volt hiány – sőt, talán túl sok is jutott bele.

A Pistachio King Fusion egy tejszínes lágyfagylaltalapra épülő desszert, amelyet sűrű, sötétzöld pisztáciaöntettel és ropogós pisztáciadarabokkal dobtak fel. A fagyi és az öntet tökéletesen elkeveredik a tálalás során, így minden kanálban egyszerre érezhető a krémes állag és az intenzív, magos íz. A desszert célja egyértelműen az, hogy a pisztácia szerelmeseinek kedvezzen – és ezt már az első kóstolásnál komolyan is gondolják.

Pisztáciás fagyi kanállal
Megkóstoltuk a Burger King pisztáciás fagyiját – Megosztó lehet az új édességük

Már az első kanálnál feltűnt, hogy minden egyes falatot bőven átjár a pisztáciaöntet. A szósz mennyisége kifejezetten meglepő volt, hiszen ritkán találkozunk olyan desszerttel, ahol ennyire bőkezűen bánnak az ízesítéssel.

Ár-érték arányban is jelesre vizsgázik a termék: 1390 forintért egy valóban nagy adag, masszív desszertet kapunk.

Azonban a bőséges pisztáciapaszta nem mindenkinek jön majd be. Az intenzív íz teljesen elnyomja a fagylalt természetes aromáit, a szósz enyhe kesernyéssége arra utal, hogy magas pisztáciatartalmú pasztát használtak – ami ínyenceknek öröm, édesszájúaknak viszont talán kevésbé.

A kommentek alapján is megosztó a fogadtatás: a Burger King Facebook-oldalán sokan dicsérik a desszertet, mások viszont túl erősnek, túlízesítettnek tartják. Összességében a Pistachio King Fusion egy merész és karakteres fagyi, ami biztosan nem mindenkinek fog bejönni – de aki szereti a kevésbé édes, karakteres ízvilágot, annak igazi telitalálat lehet.


Még több izgalmas tartalom:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...