Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megkönnyítjük az életed...bevásárló listával!

Nap mint beugrunk a boltba vagy a piacra vásárolni, mégis sokszor a legfontosabbat felejtjük el. Hogy miért? Hát mert nem írtunk bevásárló listát!

Ódivatúnak és feleslegesnek tűnhet, pedig higgyük el, nem butaság, és sok bosszankodástól kímélhetjük meg magunkat vele. Hogy megkönnyítsük az életeteket, készítettünk egy letölthető verziót, amit már csak ki kell nyomtatnotok! A cetliket pillanatok alatt megírhatjátok, összehajthatjátok, sőt, akár szét is vághatjátok három részre: egy a hentesnél, egy a zöldségesnél, egy pedig a szupermarketben segíthet!

A bevásárló listát itt letöltheted!

Célszerű még otthon, a konyhában megírni őket, hiszen ott azonnal láthatjuk, miből van készlethiány. Ha tudod, hogy semmid nincs otthon, akkor akár a parkban, ebédszünetben, vagy a nap közbeni ingázásban is megírhatod - például míg beérsz a munkahelyedre. Nincs több kifogás!

Hogy miért jó a lista?

  • Tudni fogod, hogy milyen üzletbe kell bemenned.

  • Nem kell fel-alá rohangálnod az üzletben, hiszen céltudatosan mész majd a polcokhoz.

  • Időt spórolhatsz.

  • Nem kell törnöd a kobakod a bolt közepén, hogy mit is akartál venni.

  • Kevesebb felesleges dolgot fogsz a kosaradba dobni, hiszen a listán rajta lesz, mi az, amire tényleg szükséged van!

  • Elég heti egyszer bevásárolnod.

Érdemes előre megtervezni a heti menüt is, és végiggondolni, hogy kell-e esetleg valamilyen speciális alkalomra készülnünk – számíthatunk-e a közeljövőben „spontán” családi vagy baráti betoppanásra.

Ugye milyen egyszerű?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Artemisz
Artemisz Fri, 2015-03-27 00:53

A fogyasztói társadalom agymenései...
Nehogymá', ne feleljen meg egy egyszerű cetli...
Telefonra írni a listát? Örülök, ha az olvasószemüveget (a fiatalok még nem ismerik ezt a problémát) meg a cetlit nem hagyom el...
Lehet, hogy a főállású háztartásbeliknek nem kell lista, de a dolgozó, intellektuálisan leterhelt, ezer feladattal, gonddal küszködőnek bizony kell...

hegyespiros
hegyespiros Mon, 2014-03-03 12:57

60 éves vagyok és fejből vásárolok általában a piacon. Tudom mit akarok főzni és tudom fejből is, hogy mit kell hozzá beszereznem.

hegyespiros
hegyespiros Mon, 2014-03-03 12:53

Nálam nem gond, ha kifogy valami, mert mindig van egy tartalék. Tej, tojás, krumpli, vöröshagyma, fokhagyma, cukor, tea, citromlé, kávé, liszt, zsemlemorzsa, olaj, rizs, fűszerek és még jó pár dolog, ami hosszabb ideig eláll. Hús, zöldség, gyümölcs, sütemény a fagyasztóban.

Szivike18
Szivike18 Fri, 2014-02-28 17:49

Jogos, hogyha valakinek nem kell csecsebecse bevásárló-lista, akkor felesleges nyomtatni, viszont ha ez meghozza a kedvét a listaíráshoz (és ugye ezáltal időt, pénzt, és idegeskedést spórol), akkor megéri. Én igyekszem felhasználni a háztartásban előforduló papírokat listaírásra, gondolok itt olyanra, hogy az asztali naptárból kiveszem a spirált, és máris van minimum 52 olyan lapom, aminek csak az egyik fele "foglalt", a másikra tudok írni, ha pedig kevesebbet írok, mint amekkora a lap, akkor levágom azt ami nekem kell, és még mindig marad felhasználható felület. De ugyan így vannak a bedobott szórólapok és az egyéb olyan papírok is, melyeknek csak az egyik felén van tartalom. Ezen felül az irodában is gyakran akadnak firkapapírok (feleslegessé vált dokumentumok, melyeknek szintén csak az egyik oldalán van szöveg), ezekből is szoktunk többen hazavinni, mert jó lesz jegyzetpapírnak, vagy a gyerekeknek rajzolni, vagy éppen a bevásárló-listát rákörmölni.
Én próbáltam telefonra a különféle bevásárlós appokat is, de egyrészt rühellem, ha mások látják milyen telóval szaladgálok (még a végén feltűnik valakinek, és a magáénak szeretné tudni), másrészt roppan idegesítő, hogy állandóan a kezemben van, tök kényelmetlen, mert ha mindkét kezem kell (pl. egy karton tejet teszek be a bevásárlókocsiba), akkor ugye állandóan zsebre dugni (és ha ez valami alkalmi zsebtolvajnak feltűnik . . .), plusz a képernyő is állandóan elsötétül, ha nem vagyok elég gyors (a folyamatos nyomkodástól meg ugye jobban merül), ráadásul, ha hosszú a lista, nem is látszik az egész egybe a telefonon, sokkal könnyebben elsiklik egy-egy tétel felett a tekintetem.
Szóval én maradok a papírnál.

mohonc
Mohonc / mohonc Fri, 2014-02-28 20:44

Teljesen igazad van, mindenben egyetértek, akár én is írhattam volna. :)

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Fri, 2014-02-28 07:20

Én bizony cetlizek, nem mindenkinek jönnek be az app- ek.
Nagyon kedves köszönöm kipróbálom. :)

Babar-G
Babar-G / Babar-G Fri, 2014-02-28 01:57

Szerintem sokkal jobb app-ban pl. telefonra vagy akár tabletre...
Ezzel is hozzájárulva a természet védelméhez...másrészt "kényelmesebb" is, mint telefon mellet pluszba papírozni....
Harmadrészt nem olyan biztos hogy mindenkinek van lehetősége nyomtatásra
Millió féle ingyenes app található...
Én személy szerint ezt a kettőt használom:
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.telekonyha&hl=hu
http://www.appbrain.com/app/bev%C3%A1s%C3%A1rl%C3%B3lista-szerkeszt%C5%9...
De itt van egy nyomtatható verzió is:
http://office.microsoft.com/hu-hu/templates/bevasarlolista-TC010196260.aspx