Megfejtettük a tányérból meredező csirkelábak titkát

Sokan nem tudják elképzelni, hogy megegyék, talán még a kutyájuknak sem adnák oda, annyira rettegnek tőle, mások szerint az egyik legjobb csirkecsemege: maga a lába.

Mielőtt feltettük a körkérdést szerkesztőségünkben:

"ki szereti a csirkelábat?"

azt gondoltuk, hogy csak a vidéken nevelkedett kollégák törnek ki egyöntetű ujjongásban, de nem kis meglepetésünkre kiderült, hogy a nagyvárosiak között is akad olyan ínyenc, aki szerint ez a levesben a legjobb rész, amiért nagy csata gyúlt a családban, kié legyen, ki szopogathatja le.

Általánosságban elmondható, ha valakinek van vagy volt olyan hölgy rokona, aki imádta a kis kapirgáló lábacskákat, az biztos, hogy megfertőzte szenvedélyével családtagjait.

Ezeket olvastad már?

Így esszük mi a csirkelábat

  • Leggyakrabban húslevesbe tesszük, munkatársaink is csak ebben a változatban ismerik és kedvelik
  • De vannak, akik pörköltet készítenek belőle
  • vagy kirántják,
  • alaplébe pedig kitűnő.
  • Aki nem ehet vagy nem szereti a sertéskocsonyát, csirkelábból, mellcsontból és csontos húsból készíthet csirkekocsonyát is.

Ők is szeretik a csirkelábat

Itt ne keressétek a felsorolásban az angolokat vagy a skandinávokat, keletre kell menni, ha újabb felhasználókat keresünk.

  • A kínaiak is imádják pácolni, sütni, ropogtatni a csirkelábakat.
  • Aki Magyarországon szeretné megkóstolni a csirkeláb kínai változatát, keresse fel Wang mester szentélyét!

De hogyan kezdjünk hozzá?

  • A lábfetisiszták szerint a csirkelábat nem zubogó vízbe, hanem forró vízbe kell tenni, párpercig benne tartani, kivenni, és így lehet igazán könnyen lehúzni a lábakról a "csizmát".
  • Ekkor jöhet a manikűr: a körmöket vágjuk le úgy, hogy a lábujj végéből is csippentsünk hozzá egy keveset.
  • Végül egyszerűen főzzük bele a levesbe, pörköltbe, vagy forgassuk meg az ázsiai szószunkban.

Egy a lényeg

  • A lábkedvelők egybehangzó véleménye szerint a titka az, hogy a csirkelábak hangos szopogatása felszabadít, vagy örömteli és nosztalgia közeli pillanatokhoz vezet. Ami pedig magát a bizarr gyönyört okozza, az a csirkeláb legfinomabb, középsőfalatja, amit mindenki csak"párnácska"-ként emlegetett.

Na de szerinted?

{SZAVAZAS}

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...