Megdöbbentő kísérlet: vajon milyen az emberi hús íze?

Greg Foot, brit televíziós műsorvezető elképesztő kísérletbe fogott!

(Figyelem! A cikkben szereplő linkre kattintva a nyugalom megzavarására alkalmas képek jelennek meg.)

Greg Foot, brit tudományos televíziós műsorvezető legújabb projektjében azt tűzte ki célul, hogy kideríti: milyen íze is van az emberi húsnak. Ehhez egy orvos segítségével a saját combjából vett izomszövet mintákat vizsgáltatott meg egy nottinghami laborban.

Greg Foot a beavatkozásra várva

Mivel az emberi hús fogyasztása (még a saját magunké is) tilos Nagy-Britanniában, Greg izomszövetét laboratóriumi körülmények között megfőzték, majd elemezték. Kóstolásra nem kerülhetett sor, de mivel az emberi ízérzékelés 80%-a az étel aromáján alapul, ezért Greg megszagolta a saját főtt combizom-mintáját.

Greg Foot teszteli az aromát

A laboratóriumi elemzés szerint az emberi hús aromája a bárány- és a sertéshús aromájához áll legközelebb - így Greg a kísérlet végén készített magának egy hamburgert bárány- és sertéshúsból.

A BBC BritLab sorozatának - a nyugalom megzavarására alkalmas! - videóját itt tekinthetitek meg.

(via iflscience)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek