Még nevezhetsz a Budapest Sajttortája receptversenyre

Mézes-diós-körtés, pezsgőkrémes-mákos vagy málnás-mandulás sajttorta? Melyik lehet a finomabb, melyik legyen az ország kedvence?  

Az ínycsiklandó képek alapján nehéz választani, ráadásul ez még csak néhány az eddig beérkezett számos sajttorta recept közül, amelyeket a Philadelphia által meghirdetett Budapest Cheesecake pályázatra küldtek be a sajttorta szerelmesei. A nevezés feltételei változatlanok, a határidőt azonban meghosszabbították! Nevezz Te is október 11-ig, és nyerd meg a KitchenAid ARTISAN (5KSM150) robotgépet.

Otthon már megalkottad a tökéletes sajttortát, de eddig még nem volt időd beküldeni a recepted? Ne keseredj el, még nem maradtál le a nevezésről, ugyanis a Philadelphia meghosszabbította a Budapest Cheesecake receptversenyt. Az eddig beérkezett pályázatok között sok olyan van, amely méltán esélyes lehet a Budapest Sajttortája címre: különlegesek, kreatívak és izgalmasak. A már versenyben lévők között vannak reform, gluténmentes és diabetikus finomságok is, ilyen például a Rumos-meggyes diétás sajttorta. Hozzávalók közül egyértelműen a mák a legnépszerűbb az eddigi nevezőknél, az inspiráció kedvéért csak néhány példa: Mákos guba sajttorta, Mákos mámor.

Fekete erdei sajttorta

Ezt a tortát a Haas és NoSalty közös receptversenyére ötlöttem ki és valósítottam meg. Akit érdekel a története, hozzászólásban elolvashatja. De szólok előre, nem lesz rövid! :)

Sokan tartották fontosnak, hogy igazi hungarikum legyen a Budapest sajttorta, valamilyen magyar sajátosságot hordozva ízében vagy küllemében. Így jött létre Trikolor sajttorta, a Tokaji aszú sajttorta, a Buda-Duna-Pest sajttorta. Számos olyan recept is érkezett, amelyeket az őszi hangulat ihletett, ilyen például a Mézes-diós-körtés sajttorta. Mindegyik egy-egy kiváló recept, szoros tehát a verseny, de most még megmutathatod, hogy a Te sajttortád a legjobb! Ehhez nincs más dolgod, csak süss, nevezz és nyerj!

Joghurtos-limeos sajttorta

A New York-i rokonával ellentétben ezt a „sajttortát” sütés nélkül készíthetjük el. A lime-nak és a joghurtnak köszönhetően friss, könnyű, légies, kiváló tavaszindító ...

Szilvás-fahéjas sajttorta

Imádok új receptek után böngészni, és erre a kincsre egy kicsivel karácsony után bukkantam rá egy receptújságban. Kicsit sajnáltam, hogy nem fedeztem fel az ünnepek előtt, de még ...

A nevezés feltételei:

· Süsd meg a sajttortát Philadelphia krémsajttal!

· Fotózd le a sajttortát és a Philadelphia krémsajt vásárlását igazoló blokkot!

· Küldd el a receptet, a sajttorta és blokk fotóját!

A szerencsés győztes a Budapest Cheesecake megalkotója címmel és egy piros színű KitchenAid ARTISAN (5KSM150) robotgéppel gazdagodik.

NoSalty torta

Hívhatnánk 8000 kalóriás tortának is... ízHuszár kollégával azt a feladatot kaptuk, hogy csináljunk valami finom tortát a NoSalty 5. szülinapjára. Ez az elsőre bonyolultnak tűnő, ...

A Budapest Cheesecake receptversenyre a jelentkezésed a facebook.com/budapestcheesecake oldalon töltheted fel vagy a budapestcheesecake@eurolex.hu e-mail címre küldheted el. A jelentkezés részleteit a Facebookon találod.

New York cheesecake

A New York-i krémsajttortát bátran ajánlom annak is, aki az amerika konyhával szeretne megismerkedni, de annak is, aki csak egy gyors, különleges, de könnyen elkészíthető desszerttel ...

Még több sajttorta receptért kattints erre>>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...