Hihetetlen, mennyivel előbb indul az idei szezon: ehető tavaszi kedvencünk már most terem

A természet a bolondját járatja velünk: idén már most, február elején megjelentek az erdőben kedvenc koratavaszi, illatos zöld leveleink. Megérkezett a medvehagyma!

A megszokottnál jóval hamarabb köszöntött be 2025-ben a medvehagymaszezon - a szemfüles kirándulók már február elején elcsíphetik az első leveleket.

Medvehagymalevelek és -pesto
Egy hónappal előbb indul az idei medvehagymaszezon

Egy hónappal előbb érkezett

Nem újdonság, hogy klímánk egyre melegszik, így a tavaszi növények, zöldségek, gyümölcsök is előbb jelennek meg - sokuk már februárban.

A korai kikelet a medvehagymát is elérte: a Balatonnál és Zalában már százával bújik elő a tavaszi aljnövényzet jellegzetes növénye, a medvehagyma

- írja a Sokszínűvidék.

A hóvirág után tehát immáron a medvehagyma első hajtásait is megtalálhatjuk néhány erdőben, és fokozatosan egyre többen - kérdés, hogy ha újra beköszönt a fagy, mi lesz a zsenge levelekkel.

Miért is jó nekünk a medvehagyma?

  • a fokhagymához hasonlóan igen egészséges: megtalálható benne az A-, B1-, B2-, C- és E-, F-vitamin
  • magas az ásványianyag-tartalma
  • alkalmazható pl. magas vérnyomás, magas koleszterinszint, gyomorpanaszok és krónikus betegségek kezelésére is

Ezt fontos tudni a medvehagyma szedéséről!

Muszáj kihangsúlyoznunk: a medvehagyma levelei kísértetiesen hasonlítanak az azonos időszakban termő gyöngyvirág mérgező (!) leveleire! Figyeljük, mit szedünk le és fogyasztunk el!

Forrásunk volt.


Még több érdekesség itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cukormentes bonbonok

A méz helyett is használhatunk folyékony édesítőt, vagy eritritet, negyedannyi édesítőt is. Ha nagyobb a család dupla, tripla adagban is érdemes elkészíteni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...