A Sajtburger és a Big Mac íze is megújult a mekiben

Az étterem ügyvezető igazgatója szerint a cég jelentős mérföldkőhöz érkezett, hiszen a McDonald's legikonikusabb marhahúsos szendvicsei estek át komoly fejlesztéseken.

Az étteremlánc vendégei az Egyesült Államokban először 1967-ben, Magyarországon pedig 35 éve, a Régiposta utcai McDonald’s étterem megnyitásakor kóstolhattak bele a Sajtburger és a Big Mac szendvicsekbe. Az összetevők, a recept és az elkészítési mód azóta lényegében változatlan maradt. Egy fejlesztésnek köszönhetően azonban a marhahúsos szendvicsek, köztük több ikonikus burger, mint pl. a Sajtburger, a Sajtos McRoyal és maga a Big Mac is megújultak.

Több klasszikus hamburgerét is megújította a McDonald's

A McDonald’s számára kiemelten fontos a vendégek elégedettsége, ezért folyamatosan figyeli változó igényeiket, és visszajelzéseik alapján időről időre újításokat valósít meg. Ikonikus marhahúsos szendvicseikkel kapcsolatban célul tűzték ki, hogy a már jól ismert összetevőkből, az elkészítési folyamat apró alakításával a vendégek által is érzékelhető változást érjenek el: legyen még forróbb a húspogácsa, olvadtabb a sajt, és ízletesebb a zsemle.

Az egyik legfontosabb változás a marhahús sütésében történt

Hogyan sikerült ezt megvalósítani?

A konyhai elkészítési folyamatok megújításának köszönhetően a klasszikus marhahúsos szendvicsek ismerős, mégis új ízélményt nyújtanak.

Az egyik legfontosabb változás a marhahús sütésében történt. Az új folyamat lehetővé teszi, hogy a húspogácsa még forróbban kerülhessen a szendvicsekbe. A Sajtburger és a Big Mac esetében pedig a só és bors mellett a hagymát is már a grillen rászórják a húspogácsákra, így ízük karakteresebbé és zamatosabbá válik. A forróbb hús és a konyhatechnológiai változások együttesen azt eredményezik, hogy a marhahúsos burgerekbe kerülő sajt is még olvadtabb, mint korábban. A szaftosabb élmény a Big Mac esetében a másfélszeresre növelt szószmennyiségnek is köszönhető, a felhasznált zsemlék pedig a megújult receptúrának köszönhetően még ízletesebbek.

A fogyasztók ezentúl még ízletesebb szendvicsekkel találkozhatnak az éttermekben

„A McDonald’s számára különösen fontos a megbízhatóság, az állandó minőség, hogy bármely éttermünkbe térjenek be, vendégeink mindenhol ugyanazt a megszokott, ízletes terméket kapják. Hazai vállalatunk 35 éves fennállása során rendszerünk újabb jelentős mérföldkövéhez érkeztünk el azzal, hogy közkedvelt klasszikus marhahúsos burgereinket megújult formában kínáljuk vendégeinknek. Éttermeinkben még forróbb, még ízletesebb Big Mac-el, Sajtburgerrel, vagy akár McRoyallal találkozhatnak országszerte*, így könnyen meggyőződhetnek arról, hogy érdemes újra felfedezni a marhahúsos Mekis szendvicseket” – mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...