Mártogatós pizza - a családi kedvenc!

Nem szeleteled és a kezedbe veszed, hanem fokhagymás pirítóssal kitunkolod, mi az? Persze, hogy a mártogatós pizza, nézd, hogyan készítsd!

Összehozza a családot, a gyerekeket! Amikor leteszed az asztal közepére a tálat, mindenki a kenyeres kosárba nyúl, és a saját pirítósával kihalászhatja belőle a neki legjobban tetsző falatot. Ki a sültebb sajtosakra vadászik, mások a legpirultabb sonkákért, szalámikarikákért viaskodnak.

Pizzamártogatós recept

Sokan a pizzatészta begyúrásának már csak a gondolatától is megborzonganak. Úgy gondolják, nekik túl nagy falat. Ez nem igaz. Gyakorlat teszi a mestert. Minden egyes újabb próbálkozással rájöhetsz, hogy nem is olyan nagy kunszt a bekeverése - ettől függetlenül időigényes, az kétségtelen.

Pizzamártogatós recept

De itt a jó hír! Ezt a kis időgátat sikerült feloldani! Ha a gyerekeid egész nap a suliban arra vágynak, hogy vacsira pizzát kapjanak, de neked nem fér bele a menetrendedbe a gyúrás és dagasztás, készítsd tészta nélkül a pizzát, ebben a mártogatós verzióban. Az ízélmény tutira olaszos, a bekebelezési módszer pedig újdonság lesz számukra.

Pizzamártogatós recept

Jénai edénye mindenkinek van otthon. Ha csak méllyel rendelkezel, használd a tetejét! Ebbe kerüljenek bele azok az alapanyagok, amit a pizza tetejére úgyis rápakolnál, aztán mehet a sütőbe összeolvadni és megpirulni az egész. Készíts mellé serpenyőben sütött, fokhagymával bedörzsölt pirítósokat - a legautentikusabb, ha panninit karikázol. Egy-két csomag grissini is kerülhet az asztalra. Aztán indulhat a közös mártogatós vacsi!

Ha nagy a család, vedd elő a legnagyobb tepsidet. Nem kell mélynek lennie. Ezt töltsd meg az olasz konyha legjobb alapanyagaival. Ami a legélvezetesebb, hogy ugyanúgy, mint a hagyományos pizza készítésénél, csak a kreativitásodat kell használnod: egyik nap capriccosa-t, a másikon supreme-et, aztán legközelebb egy négysajtosat állíthatsz össze.Hajrá! Merüljetek el a pizza megunhatatlan mélységébe!

Gréti

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.