Mártogatós pizza - a családi kedvenc!

Nem szeleteled és a kezedbe veszed, hanem fokhagymás pirítóssal kitunkolod, mi az? Persze, hogy a mártogatós pizza, nézd, hogyan készítsd!

Összehozza a családot, a gyerekeket! Amikor leteszed az asztal közepére a tálat, mindenki a kenyeres kosárba nyúl, és a saját pirítósával kihalászhatja belőle a neki legjobban tetsző falatot. Ki a sültebb sajtosakra vadászik, mások a legpirultabb sonkákért, szalámikarikákért viaskodnak.

Pizzamártogatós recept

Sokan a pizzatészta begyúrásának már csak a gondolatától is megborzonganak. Úgy gondolják, nekik túl nagy falat. Ez nem igaz. Gyakorlat teszi a mestert. Minden egyes újabb próbálkozással rájöhetsz, hogy nem is olyan nagy kunszt a bekeverése - ettől függetlenül időigényes, az kétségtelen.

Pizzamártogatós recept

De itt a jó hír! Ezt a kis időgátat sikerült feloldani! Ha a gyerekeid egész nap a suliban arra vágynak, hogy vacsira pizzát kapjanak, de neked nem fér bele a menetrendedbe a gyúrás és dagasztás, készítsd tészta nélkül a pizzát, ebben a mártogatós verzióban. Az ízélmény tutira olaszos, a bekebelezési módszer pedig újdonság lesz számukra.

Pizzamártogatós recept

Jénai edénye mindenkinek van otthon. Ha csak méllyel rendelkezel, használd a tetejét! Ebbe kerüljenek bele azok az alapanyagok, amit a pizza tetejére úgyis rápakolnál, aztán mehet a sütőbe összeolvadni és megpirulni az egész. Készíts mellé serpenyőben sütött, fokhagymával bedörzsölt pirítósokat - a legautentikusabb, ha panninit karikázol. Egy-két csomag grissini is kerülhet az asztalra. Aztán indulhat a közös mártogatós vacsi!

Ha nagy a család, vedd elő a legnagyobb tepsidet. Nem kell mélynek lennie. Ezt töltsd meg az olasz konyha legjobb alapanyagaival. Ami a legélvezetesebb, hogy ugyanúgy, mint a hagyományos pizza készítésénél, csak a kreativitásodat kell használnod: egyik nap capriccosa-t, a másikon supreme-et, aztán legközelebb egy négysajtosat állíthatsz össze.Hajrá! Merüljetek el a pizza megunhatatlan mélységébe!

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?