Így készül Maradona kedvenc tésztája Nápolyból...aglio e olio kis csavarral

Minél délebbre utazunk az olasz csizma szárán, annál egyszerűbb és nagyszerűbb fogásokat találunk az éttermek menüjében. A most nemzeti bajnokká vált Nápoly egykori focicsillagának, Maradonának a kedvenc spagettijét készítettük el.

Még nincs vége a bajnokságnak, de már senki sem veheti el a Nápolytól az olasz nemzeti bajnoki címet. Ennek örömére most elkészítettük a klubcsapat legemlékezetesebb futballistájának, Diego Maradonának, akinek többek között két korábbi bajnoki címet is köszönhet a csapat, a legkedvesebb olasz tésztáját.

Mire számíts?

Ez egy hagyományos csípős aglio e olio spagetti egy kis csavarral. Nagyon letisztult és gyors recept, nincs benne semmi manír és különcködés, kivéve a szórást a tetején. A morzsa-petrezselyem-parmezán hármasát más olasz fogásokban is fülön csíphetjük, itt is zseniálisat alkot a tészta tetején.

Maradona kedvenc spagettije - recept itt!

Tipp: a zsemlemorzsához használhatsz pár napos kenyeret, amit aprítógépben addig pörgess, amíg a panko stílusú zsemlemorzsa állagát el nem éri.

Vízforralásnál elegendő egy kicsit kevesebb víz, mint máskor. A sót csak forrás után tegyük bele, ekkor mehet a tészta is. Sose főzzük túl a tésztát, figyeljük a csomagoláson feltüntetett időt. Én egy kicsit korábban le szoktam húzni a tűzről, és fedővel fél-egy percig hagyom állni, ekkor annyi nedvességet felszív, hogy nem lesz száraz. Most, ennél a receptnél viszont még úgyis kap vizet a chilis-fokhagymás szószos keverésnél, így elég ha 4-5 percig főzzük a lábasban, aztán a serpenyőben folytatjuk 3-4 percig.

Alapanyagok Maradona kedvenc spagettijéhez - receptért katt a képre!

Vigyázzunk, a hajszál vékonyra szeletelt fokhagyma és a chili is gyorsan megég, ezért ne hagyjuk őket magukra, amikor a serpenyőbe kerülnek. Csak az aromájukat kell átadják az olajnak. A chili még egy kis színt is kölcsönöz, hagyjuk, hadd tegye, aztán amikor az olaj már serceg, húzzuk le a tűzről, vagy öntsük egyből a főzővizet a nyakába.

Tipp: használj mindig magas minőségű alapanyagokat, az olívaolajad is legyen szuper, hiszen a véglegesen elkészült ételnek ez adja az egyik legfontosabb alapízét.

Aztán mehet a tészta is, amivel, ha ügyesek vagytok, forgassátok jó párszor át a serpenyőben, mint Massimo Bottura vagy a nagy olasz séfek. A szósz sűrítéséhez elég a főzővízből egy-két pohárral felhasználni, hogy a tésztából kifőtt keményítő megoldja a feladatot.

Szórj sok morzsát rá! Maradona kedvenc spagettijének receptjéért kattints a képre!

Tudtad? Pasta risottata technikával készül ez a fogás, ami azt jelenti, hogy a rizottóhoz hasonlóan nem külön főzővízben, hanem a serpenyőben a szósszal együtt fő készre a tészta.

Egyből tálaljuk, az olasz tészta frissen jó! Készítsétek el ezt a zseniális fogást, élvezzétek Maradona kedvenc pikáns tésztáját a Nápoly csapatának nemzeti focigyőzelme alkalmából!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!