Így készül Maradona kedvenc tésztája Nápolyból...aglio e olio kis csavarral

Minél délebbre utazunk az olasz csizma szárán, annál egyszerűbb és nagyszerűbb fogásokat találunk az éttermek menüjében. A most nemzeti bajnokká vált Nápoly egykori focicsillagának, Maradonának a kedvenc spagettijét készítettük el.

Még nincs vége a bajnokságnak, de már senki sem veheti el a Nápolytól az olasz nemzeti bajnoki címet. Ennek örömére most elkészítettük a klubcsapat legemlékezetesebb futballistájának, Diego Maradonának, akinek többek között két korábbi bajnoki címet is köszönhet a csapat, a legkedvesebb olasz tésztáját.

Mire számíts?

Ez egy hagyományos csípős aglio e olio spagetti egy kis csavarral. Nagyon letisztult és gyors recept, nincs benne semmi manír és különcködés, kivéve a szórást a tetején. A morzsa-petrezselyem-parmezán hármasát más olasz fogásokban is fülön csíphetjük, itt is zseniálisat alkot a tészta tetején.

Maradona kedvenc spagettije - recept itt!

Tipp: a zsemlemorzsához használhatsz pár napos kenyeret, amit aprítógépben addig pörgess, amíg a panko stílusú zsemlemorzsa állagát el nem éri.

Vízforralásnál elegendő egy kicsit kevesebb víz, mint máskor. A sót csak forrás után tegyük bele, ekkor mehet a tészta is. Sose főzzük túl a tésztát, figyeljük a csomagoláson feltüntetett időt. Én egy kicsit korábban le szoktam húzni a tűzről, és fedővel fél-egy percig hagyom állni, ekkor annyi nedvességet felszív, hogy nem lesz száraz. Most, ennél a receptnél viszont még úgyis kap vizet a chilis-fokhagymás szószos keverésnél, így elég ha 4-5 percig főzzük a lábasban, aztán a serpenyőben folytatjuk 3-4 percig.

Alapanyagok Maradona kedvenc spagettijéhez - receptért katt a képre!

Vigyázzunk, a hajszál vékonyra szeletelt fokhagyma és a chili is gyorsan megég, ezért ne hagyjuk őket magukra, amikor a serpenyőbe kerülnek. Csak az aromájukat kell átadják az olajnak. A chili még egy kis színt is kölcsönöz, hagyjuk, hadd tegye, aztán amikor az olaj már serceg, húzzuk le a tűzről, vagy öntsük egyből a főzővizet a nyakába.

Tipp: használj mindig magas minőségű alapanyagokat, az olívaolajad is legyen szuper, hiszen a véglegesen elkészült ételnek ez adja az egyik legfontosabb alapízét.

Aztán mehet a tészta is, amivel, ha ügyesek vagytok, forgassátok jó párszor át a serpenyőben, mint Massimo Bottura vagy a nagy olasz séfek. A szósz sűrítéséhez elég a főzővízből egy-két pohárral felhasználni, hogy a tésztából kifőtt keményítő megoldja a feladatot.

Szórj sok morzsát rá! Maradona kedvenc spagettijének receptjéért kattints a képre!

Tudtad? Pasta risottata technikával készül ez a fogás, ami azt jelenti, hogy a rizottóhoz hasonlóan nem külön főzővízben, hanem a serpenyőben a szósszal együtt fő készre a tészta.

Egyből tálaljuk, az olasz tészta frissen jó! Készítsétek el ezt a zseniális fogást, élvezzétek Maradona kedvenc pikáns tésztáját a Nápoly csapatának nemzeti focigyőzelme alkalmából!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...