Malacunk lesz a Magyar Ízek Tavaszi Vásárán!

Finom füstöltáruk, kolbászok és hústermékek, kézműves sajtok, tehén és kecsketej termékek, valamint grillezett, friss ételek várnak a Várkert Bazárban! Ott a helyed! (x)

Mindjárt itt a tavasz, és ha erre gondolunk, már érezzük is a finom sonkák, kolbászok, primőráruk, friss cipók, sajtok és zöldségek illatát az orrunkban, ízét a szánkban. Szerencsére nem kell sokat várnunk, hogy a hozzávalókat beszerezzük, hiszen a hazai kistermelők legjavát felvonultató Magyar Ízek Tavaszi Vására március 3-4-én megnyitja kapuit a Várkert Bazárban.

Az évente két alkalommal megrendezett Magyar Ízek Vására rendszeres és kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a hamisítatlan hazai termékeket, finomságokat egy helyen, egyszerre, ellenőrzött forrásból, közvetlenül a kistermelőktől szerezzük be. A következő alkalom pedig mindjárt itt is van, hiszen már március első hétvégéjén a Várkert Bazárban sonkavásárral és tavaszi primőrparádéval várnak minket, azaz a magyar ízek iránt elkötelezett háziasszonyokat, családfőket, gasztrogurukat és kibiceket egyaránt.

A finom füstöltáruk, kolbászok és hústermékek mellett biztosan számíthatunk itt a kézműves sajtok, tehén és kecsketej termékek széles választékára, és már érezzük is a szánkba a grillezett, füstös, friss ízeket.

Sonkába göngyölt kecskesajt

Mindezekhez pedig dukálnak a fűszerek, zöldségkrémek, gombakészítmények, lekvárok, friss zöldségek. Úgyhogy a mi kosarunk – a szívesen kínált sok kóstolótól pedig a hasunk – garantáltan megtelik majd a kistermelői forgatagban, nem beszélve a legkülönfélébb mézek, kézműves édességek soráról. Na meg a bor, sör és pálinkakülönlegességekről!

Ráadásul malacunk lesz, ugyanis a Magyar Ízek Tavaszi Vására az Agrármarketing Centrum által nemrég indított sertéskampány egyik állomása, szóval egy csomó érdekes, a témába vágó gasztronómiai program, látványfőzés (amelyben bárki részt vehet és kipróbálhatja magát) teszi majd még élménydúsabbá a mustrát.

Húsvéti sonka tésztában sütve - a receptért kattints a fotóra!

Figyelem, a családot se hagyjuk otthon: amíg mi vásárolunk, addig őket játszósarok, gólyalábasok, bábelőadás, autentikus zenei-táncos programok, Ringató is várja.

A vásárra a belépés és a kiegészítő programokon való részvétel ingyenes! Kattints ide a részletekért!

A Magyar Ízek Tavaszi Vásárát az Agrármarketing Centrum, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, az esemény együttműködő partnere a Várkert Bazár.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!