Magyarországra jönnek Európa legjobb séfjei

A Bocuse d’Or a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, ahol a világ legjobb séfjei mérhetik össze tudásukat. A magyar csapat felkészülését a Nespresso is támogatja.

2016. májusában Budapest ad otthont ennek a „séfek olimpiájaként” is számon tartott rendezvénynek, ezért a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójaként segíti a magyar csapat felkészülését.

A Bocuse d’Orról

Mára a Bocuse d’Or versenysorozatban több, mint 50 ország vesz részt, a több ezer újságíró részvételével zajló versenyt övező médiavisszhang pedig az Oscar-díjátadó gáláéra emlékeztet. A Bocuse d’Or következő európai döntőjét Hamvas Zoltán séf elnökletével 2016. május 10-11-én, Budapesten, a Hungexpo területén rendezik. Itt választják ki azt a 11 séfet, akik részt vehetnek a 2017-es lyoni világversenyen.

Receptversenyt indít a Nespresso

A budapesti versenyhez kapcsolódóan a Nespresso a NoSaltyval közösen receptversenyt indított, ahol mindenkinek megadatik a lehetőség, hogy a magyar Bocuse d’Or zsűrije elé álljon. A december 6-ig tartó versenyben a 10 legjobb kávé felhasználásával készült receptet keresik a www.nosalty.hu/nespresso oldalon.

A közösségi szavazatok által a legjobbnak ítélt 10 recept közül az a zsűri választja ki a győztest, aki a Bocuse d’Or december 13-i magyarországi selejtezőjén versenyző, tehetséges szakácsokat is értékeli. A zsűri tagjai olyan elismert szakemberek, mint Ádám Csaba, Bernáth József, Christian Meyer, Fekete Antónió, Hamvas Zoltán, Horváth Gábor, Litauszki Zsolt, Nyíri Sándor Szása, Pesti István, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Szulló Szabina, Tóth Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András A legjobb kávéreceptet beküldő játékos nyereménye egy 2 főre szóló VIP belépő a Bocuse d’Or magyarországi döntőjére 2016. február 18-ára, továbbá egy Nespresso Pixie Clips kávégép.

A Nespresso és a csúcsgasztronómia

A Nespresso magas elvárásainak a világ kávétermésének csupán 1-2 százaléka felel meg. A kiváló minőségű kávé, az egyedülálló, fejlett technológia és a Nespresso Club szolgáltatásai mind hozzájárultak ahhoz, hogy a márka a kávézás legkifinomultabb élményét nyújtsa, csakúgy, mint ahogy a Bocuse d’Or is a gasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvénye, a szakma csúcsa. A magas technikai nívó és a lélegzetelállító kreativitás mellett a megfelelő íz önmagában még nem garantálja a Bocuse d’Or versenyen a győzelmet. A kifogástalan mennyiség, a lenyűgöző látvány és a tökéletes tálalás is jelentős szerepet játszik a pontok alakulásában. Ezek az értékek a Nespresso számára is fontosak, ezért vált a Nespresso a lyoni séfverseny hivatalos kávé partnerévé 2008-ban. A Nespresso a tökéletesség és az innováció iránti szenvedélyes elkötelezettsége jeléül 2015-ben ötödik alkalommal is a világverseny mellé állt. A fine dining rajongók és a legnevesebb séfek egy hétig tartó csúcsrendezvényén mintegy 80.000 Grand Cru kávét szolgáltak fel. A nemzetközi együttműködés folytatásaként 2015. novemberétől a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójaként lép elő.

A kávé akár meglepő ízekkel és fűszerekkel is jól kombinálható

A Nespresso és a Bocuse d’Or együttműködése azért is ígéretes, mert - kevesen tudják - de a kávé rendkívül gazdag aromái, sajátos tulajdonságai miatt kifejezetten kedvelt hozzávalónak számít a séfek konyhájában. Karamell, csokoládé, vanília párosítással minden körülmények között jól érzi magát a süteményekben, tányérdesszertekben, fagylaltokban, de ezzel a világ tisztában van, ezért a séfek inkább a sós irányba mennek. Például felhevített kávészemeket egészben, esetleg durvára törve, mint a borsot teszik pecsenyelébe, barnított vajba, esetleg tejbe. Itt a kávé eltölt néhány percet, vagy receptúrától függően akár egy egész napot is. Ezt követően szűrik és tetszőleges célokra használják a decensen kávé ízű, kávéval aromatizált vajat, vagy pecsenyelevet. A kávé saját íze mellett nagyon szofisztikált ízfokozóként is működik, ráerősít minden más ízre a környezetében. Remekül passzol a galambhoz, vadakhoz, a zöldségek közül a sült céklához, puy lencséhez, okosan balanszírozva a narancshoz, zellerhez.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!