Hihetetlen, milyen borsos áron árulják a magyar uborkát

Már egy ideje kapható a magyar uborka a Budapesti Nagybani Piacon, de az árát elnézve egy ideig még biztosan nem csinálunk belőle salátát.

Az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent az uborka ára Európa-szerte, ám most hosszú idő után drágulni kezdett az egyik kedvenc zöldségünk. A magyar uborka február 19-én jelent meg a Budapesti Nagybani Piacon, ahol rendkívül borsos áron kezdték el árulni – olvasható az Agrárszektor oldalán.

Hihetetlen, milyen borsos áron árulják a magyar uborkát

1000-1100 Ft/kg áron kapható az uborka

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint Hollandiában a 400 grammos kígyóuborka ára hosszú csökkenő tendenciát követően február 21-én 190 Ft/db szintnél érte el mélypontját. Majd innen gyors emelkedéssel február 26-ára 310 Ft/db-ra emelkedett. A FruitVeB a spanyolországi helyzetet is megvizsgálta, ahol viszont 146 Ft/db-ról 105 Ft/kg környékére csökkent az átlagár. De mi a helyzet itthon?

A Budapesti Nagybani Piacon az import uborkák ára 650-800 Ft/kg körül alakul, míg az üvegházakból származó hazai kígyóuborka 1000-1100 Ft/kg áron kapható, írja az oldal.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek