Hihetetlen, milyen borsos áron árulják a magyar uborkát

Már egy ideje kapható a magyar uborka a Budapesti Nagybani Piacon, de az árát elnézve egy ideig még biztosan nem csinálunk belőle salátát.

Az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent az uborka ára Európa-szerte, ám most hosszú idő után drágulni kezdett az egyik kedvenc zöldségünk. A magyar uborka február 19-én jelent meg a Budapesti Nagybani Piacon, ahol rendkívül borsos áron kezdték el árulni – olvasható az Agrárszektor oldalán.

Hihetetlen, milyen borsos áron árulják a magyar uborkát

1000-1100 Ft/kg áron kapható az uborka

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint Hollandiában a 400 grammos kígyóuborka ára hosszú csökkenő tendenciát követően február 21-én 190 Ft/db szintnél érte el mélypontját. Majd innen gyors emelkedéssel február 26-ára 310 Ft/db-ra emelkedett. A FruitVeB a spanyolországi helyzetet is megvizsgálta, ahol viszont 146 Ft/db-ról 105 Ft/kg környékére csökkent az átlagár. De mi a helyzet itthon?

A Budapesti Nagybani Piacon az import uborkák ára 650-800 Ft/kg körül alakul, míg az üvegházakból származó hazai kígyóuborka 1000-1100 Ft/kg áron kapható, írja az oldal.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...