Bővült a lista: 2 újabb hungarikumnak örülhetünk

Két újabb értékkel bővült a hungarikumok listája, ami május 29-től már hivatalossá is vált.

Május 29-től hivatalosan is két újabb magyar érték gyarapítja a hungarikumok listáját, amit Nagy István agrárminiszter jelentett be.

<br><br>Kockás terítős asztalok
Bővült a lista: 2 újabb hungarikumnak örülhetünk

Két újabb értéket tudhatunk a hungarikumok listáján, ugyanis a magyar tradicionális vendéglátóhely, a csárda, és a badacsonyi kéknyelű bor is a lista részeivé váltak.

A csárda a magyar gasztronómia egyik jellegzetes intézménye, amely elsősorban a helyieket és az átutazókat szolgálja, őrizve a magyar konyha hagyományait. A badacsonyi kéknyelű pedig egy ritka, kizárólag nővirágú szőlőborfajta bora, mely a Balaton-felvidéken őshonos.

Receptajánlónk:

2023-ban a lángos került be a Hungarikumok Gyűjteményébe.

A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból választhatunk

– fogalmazta meg akkor az Agrárminisztérium.

A lángossal együtt a székelykapu is 2023-ban került a hungarikumok közé.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...