Magyar gulyás angol, újraértelmezett változatban

Egy angol gasztrooldal szerkesztői megalkották a magyar gulyásleves egészséges verzióját, mi meg jól kipróbáltuk. Beszámoló következik.

Mindig örömmel tölt el, ha egy magyar ételkülönlegesség említésre kerül más országok kulináris szaklapjaiban vagy gasztrooldalain. A BBC GoodFood-on ebben a hónapban megjelent egészséges gulyásleves receptje rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Remélem, a szigetország lakói ugyanígy vannak ezzel!

Magyar gulyás angol módra - a receptért kattints ide!

Már az alapanyagok olvasásánál arra gondoltam, hogy a nagymamám forogna a sírjában, ha látná őket. Tudtam, egy teljesen más jellegű ételre kell számítanom. Közben összeállt egy elképzelt íz a számban, ami egyáltalán nem volt rossz, így teljesen szép kilátásokkal és minden elvárás nélkül indultam neki a főzésnek.

Magyar gulyás angol módra - a receptért kattints ide!

A hús mennyiségén és minőségén csak mosolyogni tudtam, de mivel a recept nevében is benne foglaltatik, hogy egészséges, így visszafogtam magam, és valóban nagyon sovány marhahúst, felsált vásároltam. Miközben kockáztam, még a legkisebb zsíros részeket is eltávolítottam róla. Nem mondom, hogy nem sajgott a szívem miatta, de tudtam, most más célok vezérelnek. Ha nem a leírás alapján haladok, nem tudok tökéletes véleményt alkotni majd a kész levesről, vagy túlságosan elviszem az ízeket más irányba, és már nem arról írok, amiről szerettem volna.

Magyar gulyás angol módra - a receptért kattints ide!

A végeredmény egy csodálatos, illatos egytálétel lett. Mivel a recept nem írta a folyadék utánpótlását, nem tettem hozzá többet, így levesnek kevésbé lehetett nevezni a tányérban pompázó színes ragut, de ez a képeken is látszik szerintem.

Magyar gulyás angol módra - a receptért kattints ide!

Kis ötletelés és a BBC-gondolkodásmódja után szabadon a bátrabbak kipróbálhatják a következő gulyásvariánsokat is:

  • Thai gulyás: tofuval, gyömbérrel, kókusztejes öntettel, korianderszórással
  • Orosz gulyás: vodkával itatott marhából, céklából, tejföllel és kaporral
  • Dél-Amerikai gulyás: perui lilaburgonyával, matéteában pácolt marhával, paradicsomszósszal és pimentón paprikával

Mindenki maga döntse el, hogy neki bejön-e a szigetországi recept vagy sem. Mindenesetre a gulyás, mint témaválasztás nagyszerű ötlet volt részükről, én értékelem a próbálkozást!Jövő héten sütésre adom a fejem, addig találjátok ki, ti hogyan öltöztetnétek új köntösbe méltán népszerű levesünket.

Gréti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.