Egy magyar fiú lett Közép-Európa legjobb séfje

A S. Pellegrino Young Chef Awards regionális győztese lett Koppány Levente, aki Közép-Európa legjobb fiatal séfjeként jövő tavasszal Milánóban száll versenybe a fődíjért.

A S. Pellegrino Young Chef Awards közép-európai döntőjét nyerte meg a 27 éves Koppány Levente, aki szivárványos pisztráng fogásával jövő májusban Milánóban képviselheti magát és egyben országunkat - derült ki az index.hu cikkéből.

A világ 50 országából jelentkező 2400 szakács közül összesen 135-en lettek kiválasztva a versenybe, akiket egy-egy regionális fordulóban tett próbára a végül csak hat főből álló zsűri (Palágyi Eszter egészségügyi okok miatt végül nem tudott jelen lenni a zsűrizésnél).

A közép-európai fordulóban Koppány Levente mellett 1 német, 1 osztrák, 2 ukrán, 4 lengyel és 1 ukrán-német versenyző mérettette meg magát. Az indulóknak egy fotóval mellékelt receptet és egy, az ételhez köthető személyes beszámolót kellett küldeniük, így választotta ki a zsűri a legesélyesebb szakácsokat. Levente egészen fiatal kora óta horgászik, így esett a választása a szivárványos pisztrángra, melyhez a halat még a versenyre való indulás előtti napon fogta ki, ízesítésként pedig savanyított medvehagymával, turbolyakrémmel és a gombákkal dolgozott, amelyek pisztrángos sebes patakok mellett nőnek. Az étel egyik különlegessége, hogy a pisztráng bőrét a magyar szakács tapétaragasztó hőlégfúvóval kezelte a megfelelő állag eléréséhez, valamint Levente a tálaláshoz is magyar elemeket használt, a fogást keramikus édesapja tányérján tálalta.

Levente mentora, Wolf András a Salon séfjeként (és mellette A Séf Asztala nevű rántotthúsozó tulajdonosaként) a felkészülés mellett a hamburgi versenyen is támogatta a fiatal séfet, aki pár hete került a Costes séfhelyettesi pozíciójába.

„Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, és előtte a bő féléves felkészülés is igazából nem stresszes, hanem örömteli volt. Persze amikor az ember hatvanadszor filézi ki ugyanazt a méretű pisztrángot, az monotonná tud válni, de ez kell ahhoz, hogy versenyhelyzetben se hibázzak” – nyilatkozta Koppány Levente az indexnek.

Levente a S.Pellegrino Young Chef Awards kelet-európai legjobbjaként jövő májusban Milánóban fog újra versenybe szállni a fődíjért.

Ezeket olvastad már az Ízhuszáron?

1 igazán meglepő ok, ami miatt sok cég titkolja, hogy környezettudatos

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.