A Lidl is segít!

A Lidl tartós élelmiszereket és ásványvizet szállít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével az árvíz miatt bajba jutottaknak és a gátakon dolgozóknak. (x)

Több millió forint értékű, többek között ásványvízből, teából, csokoládéból és kekszből álló adománnyal segíti a Lidl Magyarország az árvízzel sújtott területen élőket, illetve az árvízvédelmi munkákban résztvevőket. Az élelmiszerek osztását jelenleg is végzik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei.

„A kialakult helyzet kapcsán egyértelmű volt számunkra, hogy ahol tudunk, segítséget nyújtunk” – mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke. „Biztosak vagyunk benne, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a megfelelő helyre kerül a Lidl adománya” – tette hozzá.

Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője köszönetét fejezte ki az adományért. Elmondta, hogy az élelmiszer-adományokra igen nagy szükség van, mivel a Máltai Szeretetszolgálat a védekezésben részt vevő több ezer ember ellátásáról gondoskodik éjjel-nappal, egészen az árvíz levonulásáig.

A Lidl Magyarország fontosnak tartja, hogy hozzájáruljon az érintettek helyzetének könnyítéséhez, akár bajba jutottakról, akár a védelemben dolgozókról legyen szó.

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!