Lezárult a Nespresso és a NoSalty receptversenye

A budapesti versenyhez kapcsolódóan a Nespresso a NoSalty-val közösen receptversenyt indított, így mindenkinek adatott lehetőség, hogy a Bocuse d’Or zsűrije elé álljon.

2016. májusában Budapest ad otthont ennek a „séfek olimpiájaként” is számon tartott rendezvénynek, ezért a Nespresso a Magyar Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójaként segíti a magyar csapat felkészülését.

Mára a Bocuse d’Or versenysorozatban több mint 50 ország vesz részt, a több ezer újságíró részvételével zajló versenyt övező médiavisszhang pedig az Oscar-díjátadó gáláéra emlékeztet. A Bocuse d’Or következő európai döntőjét Hamvas Zoltán séf elnökletével 2016. május 10-11-én, Budapesten, a Hungexpo területén rendezik. Itt választják ki azt a 11 séfet, akik részt vehetnek a 2017-es lyoni világversenyen.

A budapesti versenyhez kapcsolódóan a Nespresso a NoSaltyval közösen receptversenyt indított, ahol mindenkinek megadatott a lehetőség, hogy a magyar Bocuse d’Or zsűrije elé álljon. A december 6-ig tartott versenyben a 10 legjobb kávé felhasználásával készült receptet kerestük a www.nosalty.hu/nespresso oldalon, itt meg tudod nézni a nyertes kávés desszerteket.

A 10 legtöbb szavazatot gyűjtött versenyző neve és pontjai:

szakácsnév

szavazatszám

szandiika106 szavazat
Noémifőz93 szavazat
Zsuzsamama5682 szavazat
Paloma62 szavazat
Csenge.Mlnr62 szavazat
Iluska55 szavazat
Mesy52 szavazat
Bűbáj Sütigyár50 szavazat
Nefelejcs49 szavazat
JUDYTH5949 szavazat

A közösségi szavazatok által a legjobbnak ítélt 10 recept közül az a zsűri választja ki a győztest, aki a Bocuse d’Or december 13-i magyarországi selejtezőjén versenyző, tehetséges szakácsokat is értékeli. A zsűri tagjai olyan elismert szakemberek, mint Ádám Csaba, Bernáth József, Christian Meyer, Fekete Antónió, Hamvas Zoltán, Horváth Gábor, Litauszki Zsolt, Nyíri Sándor Szása, Pesti István, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Szulló Szabina, Tóth Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András. A legjobb kávéreceptet beküldő játékos nyereménye egy 2 főre szóló VIP-belépő a Bocuse d’Or magyarországi döntőjére 2016. február 18-ára, továbbá egy Nespresso Pixie Clips kávégép.

Címlapról ajánljuk

További cikkek