A legjobb házi készítésű gyurma

Pár hónapja egy ismerősömtől kaptam házigyurma-receptet azzal, hogy na, ez pont olyan, mint az a bizonyos sokszínű, illatos fajta, amit a gyerekek annyira szeretnek.

Kipróbáltam, de egy nagy ragacs lett az egész, teljesen használhatatlan volt, hiába adagoltam még hozzá az előírtakon felül egy csomó lisztet. Ezért egészen mostanáig elő sem vettem a receptet, végül azonban megembereltem magam, és többszöri próbálkozás és jó sok mosatlan edény után sikerült is megalkotnom az igazit.

Ez tényleg pont olyan, mint a korábban említett bolti, viszont sokkal olcsóbb, tudom, hogy miből készült, így nem kell folyton azt lesnem, hogy egy darabka se kerüljön a gyerekek szájába, viszont szörnyű íze van a sótól és a citromsavtól, ezért egynél többször nem is fognak próbálkozni az elfogyasztásával. Egyébként valószínűleg a bolti változat sem tartalmaz egészségre ártalmas anyagokat, de ebben nem lehetünk biztosak. Viszont annak olyan illata van, mint a régi sütibabák szoknyájának (ó, azok a sütibabák!), ezért kifejezetten arra ingerli a gyerekeket, hogy olykor-olykor megkóstolják.

Íme, a tökéletes házi gyurma hozzávalói:

Mindezt összekeverjük egy lábosban, és 5 percig főzzük kevergetve. Ha már kicsit kihűlt, kisebb adagokat csinálunk belőle, amelyeket különböző színű ételfestékekkel színezhetünk. Legjobban gyúrással lehet az anyagban a festéket eloszlatni, ehhez viszont érdemes gumikesztyűt húzni, mert a festék jól meg tudja fogni a bőrünket.

Ez egy kifejezetten lágy gyurma, ami a levegőn gyorsan ki tud száradni, ha nagyobb adaggal készítünk, érdemes lezárható dobozban vagy folpackban eltenni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek