A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt - itt az új kollekció!

A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt. Itt a Flowers és a Sakura Collection!

Mi más jelzi leginkább a tavasz beköszöntét, míg pár szép, frissen nyíló virág. Julia Child kedvenc francia márkája, a Le Creuset is egy virágos kollekcióval köszönti a márciust. A Flowers Collectionstrapabíró öntöttvas edényeit vagy virágos mintákkal tarkítottnak vagy virágot mintázónak tervezték a gyár designerei.

Virágalakú edény - ízlés kérdése, kinek tetszik

A virágot formázó sütőedény lila, türkiz és sárga színekben is kapható, különböző mélységben és átmérőben. Az amerikai LeCreuset oldalán már 150 dollárért (38 ezer forint) be lehet szerezni egy ilyen szépséget - ennyiért kicsike tálat vehetünk csak. A nagyobbak jóval drágábbak ennél. Sajnos innét Magyarországra nem szállít a cég.

A Flowers Collection egyes darabjainak csak a fogantyúja formáz virágot

A tavasz sztárja azonban szerintünk kétségkívül a japán cseresznyefa-virágzást idéző Sakura kollekció. Ez kitűnő választás azoknak, akik a hagyományos, kerek edényeket szeretik, de mégis ragaszkodnának egy kis tavaszi hangulathoz.

Sakura Collection

Korábban már bemutattuk nektek az év színében, vagyis lilában pompázó LeCreuset kollekciót, de a Hófehérkés és egy csodaszép rózsaszín kollekcióval is megismertettünk titeket.

Az öntöttvas sütő- és főzőedények vastag faluknak köszönhetően jó hőtartó tulajdonsággal rendelkeznek, ráadásul egyenletesen adják át a meleget az ételnek. Ezekben az edényekben nehéz odaégetni a finomságainkat.

Bodor Tamás cikkéből te is tájékozódhatsz, hogyan érdemes bánni egy ilyen szuper edénnyel.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Konyhák híres sorozatokból - Te főznél bennük?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.