„Krémséges” újdonságok a Philadelphiától

A Philadelphia krémsajt a 19. század végén kezdte pályafutását, és mára egy külön fogalom lett a krémsajtok piacán. (x)

Az évek során különlegesen selymes ízvilágával milliók gyomrát hódította meg, és vált mindennapi étkezésük szerves részévé. A termékek jó ideje Magyarországon is kaphatóak, így már itthon is széles rajongótáboruk van. A hazánkban elérhető Philadelphia termékcsalád a sajtimádók legnagyobb örömére mostantól két új ízzel bővül, jövő év elejétől pedig elérhető lesz a laktózmentes verzió is.

Az új snidlinges változat kiváló választás a karakteresebb ízek kedvelőinek.

Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérre kenve ő lehet a legtökéletesebb harapás, és a megszokott ízek után egy ilyen szendvicset gyermekünk is talán nagyobb kedvvel majszol el uzsonnára. Hétvégén a családot is elkápráztathatjuk, ha például snidlinges krémsajttal töltött csirkemellet készítünk ebédre.

A kaporral megbolondított lazacos verzió igazi luxus a gyomornak.

Azon kívül, hogy egy minőségi pékáruval összeházasítva szintén jó eséllyel indulhat a tökéletes szendvics címért, remek alapanyag lehet ínyenc vendégváró falatkák elkészítéséhez. Könnyedén felturbózhatjuk vele a hagyományos hidegtálas ételeket, például a sonkatekercset vagy a töltött tojást, de nyers zöldségeket is mártogathatunk bele.

A pasztörizált Philadelphia krémsajtokkal könnyedén helyettesíthető a főzőtejszín, a tejföl, a vaj, a margarin, vagy különböző sajtok is. A Philadelphia krémsajtok remek megoldást kínálnak mindazoknak, akik nemcsak a gyorsaságra, de a minőségi és egészséges ételek fogyasztására is törekednek. A termékeket vegetáriánusok is fogyaszthatják, nem tartalmaznak glutént és géntechnológiával módosított összetevőket.

Az első krémsajtot William Lawrence amerikai tejtermelő készítette 1872-ben, és a termékeket 1880-tól The Empire Company néven kezdte el forgalmazni fóliázott csomagolásban. A márkát a későbbiekben Philadelphia névre keresztelte, mivel Philadelphiát abban az időben a legjobb minőségű élelmiszerek fővárosának tartották. A New York-i Phoenix Cheese Company 1903-ban megvásárolta a Philadelphia védjegyet, az 1928-as egyesülés óta pedig már a Kraft Cheese Company – 2012 óta Mondelez International - gyártja a krémsajtokat. A Philadelphia mára a világ egyik vezető krémsajtmárkája lett. (x)

Tudj meg többet a Philadelphia termékeiről itt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk