Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korlátozás a Tesco áruházakban, várakozniuk kell majd a vásárlóknak

Csütörtöktől korlátozza a Tesco az áruházakba beengedhető vásárlók számát. A limit áruházanként változó, de sorban állás várható az üzletek előtt. 
A vásárlók és a munkavállalók érdekében csütörtöktől csak bizonyos számú vásárló tartózkodhat a Tesco áruházakban – írta cég közleményében. Az áruházlánc az elmúlt hetekben már több intézkedést is bevezetett a védelem és a koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében, az új szabály szerint viszont mostantól az egyes áruházakban annyi ember tartózkodhat egy időben, amennyi biztonságban be tudja tartani egymástól a két méteres távolságot. 
 
 
A pontos létszám az alapterület függvényében áruházanként változó, a vásárlószámot egy applikáció segítségével, az üzletek bejáratánál ellenőrzik a Tesco munkatársai. A vásárlóknak a bejutáshoz minden esetben az épületen kívül, sorban állva kell várniuk, a biztonságos távolság megtartásával. 
 
Egy áruházban csak egy bejáratot lehet majd használni, így a belső üzletsorral rendelkező áruházak esetében is az épületben tartózkodó emberek teljes létszáma lesz majd a mérvadó. Az új szabály a 65 év feletti vásárlókra is vonatkozik, ők ugyanúgy 9-12 óra között tartózkodhatnak az áruházban, a Tesco munkatársai pedig ilyenkor a létszám mellett az életkort is ellenőrzik. 
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!