Könyvajánló: Ínyenc fogások egészségesen

Könnyű, eredeti és ínyenc fogások – ezt a három alapelvet szem előtt tartva nem is olyan nehéz az egészséges étkezés hívévé válni.

Az egészséges és ínyenc konyha című kötet segítségével könnyen megtanulhatók azok a módszerek, melyek alkalmazásával anélkül is tudunk kiegyensúlyozottan táplálkozni, hogy le kellene mondanunk az étkezés örömeiről. Itt is, mint annyi másban, leghelyesebb, ha Horatius híres mondásához tartjuk magunkat: Aurea mediocritas, vagyis találjuk meg az arany középutat, azaz kerüljük a szélsőségeket.

Ennek eléréséhez igen sok módszert, ismeretet gyűjtött össze a kötet szerzője, Paule Nathan. Az alapanyagok, a főzési módszerek, a különféle fűszerek és a 370 recept (tápértékkel) leírása, valamint ezeknek a különböző betegségek szempontjából való osztályozása (ajánlott, nem ajánlott, engedélyezett) nagy segítség a megfelelő menü összeállításához.

Egy könyvajánlónak méltóbb befejezése azt hiszem, nemigen lehet: kedvet kaptam hozzá és el is készítem a gombás pulykatekercseket és a paradicsomos, kapribogyós lepényt. (Larousse – Geopen Könyvkiadó)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek