Lehetséges, hogy még nem hallottál a kombucháról, mely egy enyhén szénsavas erjesztett (fermentált) tea, és évezredekkel ezelőtt találták fel Kínában. A kombuchához mindössze vízre, fekete vagy zöld teára, cukorra és scobyra van szükség.(Scoby = élesztőgombák és baktériumok szimbiotikus kultúrája, angolul Simbiotic Culture Of Bacteria and Yeast.
A kissé fanyar ízű italt a legtöbben az egészségre gyakorolt jótékony hatásaiért fogyasztják. Probiotikus tulajdonságainak köszönhetően támogathatja az emésztést, hozzájárulhat a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentéséhez, sőt, még a fogyásban is segíthet. Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy a kombucha rendszeres fogyasztása bizonyos kockázatokkal is járhat.
Nézzük, milyen hátrányai lehetnek a kombucha fogyasztásának!
Még több a életmód: