Sose süsd így a kolbászt, ha nem szeretnél száraz és égett végeredményt

Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogy milyen módszer az, amit mindig hanyagolj, ha kolbász sütéséről van szó!

A kolbász, mint kedvelt magyar alapanyag, sok háztartásban előfordul ebéd, akár vacsora gyanánt is friss paraszt kenyérrel, savanyúsággal, mustárral. Azonban elkészítése nem minden esetben magától értetődő, ugyanis van egy módszer, amivel sose készítsd, ha nem akarsz száraz, nyers és odaégett kolbászt tálalni.

Kolbász
Sose süsd így a kolbászt, ha nem szeretnél száraz és égett végeredményt

A kézműves hússzakértők szerint nagy hiba, ha közvetlen hősokk éri a kolbászt sütéskor. Ilyenkor a belső zsír gyorsan megolvad, és belül kiszárad, míg állaga gumiszerűvé válik.

Így sose készítsd felforrósított serpenyőben, mert nem leszel elégedett a végeredménnyel.

Ideális esetben a kolbászokat meg kell főzni, annyi vízben, hogy épp ellepje őket, és közepesen lángon kell főzni addig, amíg a víz elpárolog. Ezután kell hozzá csöpögtetni egy kevés olajat, és készre sütni. Így egyenletesen tud sülni, és megőrzi szaftosságát.

Egy másik gyakori hiba a kolbász átszúrása sütés előtt. Ez esetben a hús szintén elveszíti szaftosságát, hiszen a benne lévő zsírt elveszíti.

Tipp:

Ha a főzős módszerrel készíted el a kolbászt, akkor adj a vízéhez fűszereket, például kakukkfüvet, rozmaringot vagy babérlevelet.

Receptajánló:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Az EVA AIR bemutatja új Premium Economy osztályát a Bécs–Taipei...

2025. november 3-tól az EVA AIR utasai teljesen új élményben részesülhetnek a Bécs–Taipei közvetlen járatokon: a légitársaság Boeing 787-9 repülőgépein debütál az új Premium Economy kabin, amely a kényelmet, a térkínálatot és a modern fedélzeti szolgáltatásokat ötvözi az Economy és a Business osztály közötti tökéletes átmenetként.

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szobanövény, ami könnyedén és boldogan viseli a téli, száraz...

A téli, napsütésben nem bővelkedő hideg hónapok illetve a fűtött lakások megviselhetik a szobanövényeinket. Akadnak olyan egyedek, melyek kifejezetten nehezen tűrik ezt az időszakot és a fűtés következtében uralkodó száraz, meleg levegőt beltéren, de olyanok is, amelyek viszont simán bírják. Utóbbi csoportból mutatunk most ötöt.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Házi kocsonya

Télen igazi különlegesség a kocsonya, főleg ha házilag készítjük el. Kipróbáltuk, és nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik!