Fejedelmi fogás az ünnepekre: cordon bleu gesztenyés burgonyapürével

A cordon bleu egy igazán népszerű és klasszikus fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Mutatjuk, hogyan!(x)

Ez a ropogós, aranybarna panírban kisütött rolád sonkával-sajttal töltve, feltekerve készül. Eredetileg borjúhús kerül bele, de csirkemellből is nagyon közkedvelt. Számos fagyasztott verziójával találkozhatunk szupermarketek hűtőiben, de ezeket soha, ismétlem, soha ne merjük cordon bleu-nek nevezni – hacsak nem az életünk múlik rajta, ne is vásároljunk ilyeneket. Készítsük el inkább magunk, hiszen rendkívül egyszerű, és a panírozást leszámítva még viszonylag gyors is.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

A receptet itt találod!

Nevét a francia Szentlélek-lovagrendről kapta, melynek tagjai a Szentlélek-keresztet kék szalagra fűzve viselték a nyakukban. E nemes lovagokat pompázatos lakomákkal és külön nekik készült fogásokkal ünnepelték, így a kék szalag később gasztronómiai fogalommá vált, mely mindig valamilyen gazdag és előkelő ételt jelöl.

Ez a fogás az utóbbi esztendőkben mintha kicsit kiment volna a divatból, pedig szuper jó kaja. Nálunk minden évben az ünnepi asztal egyik csodás főétele. Belül a nyúlós sajt és a szaftos csirke, kívül a ropogós panír...isteni! Tálaljuk számunkra kedves körettel, és fogyasszuk egészséggel!

Keress még több Vénusz terméket itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek