Kitálalt egy Aldi-alkalmazott - hatalmas nyomás van a kasszásokon

Másodpercenként egy árucikket kell lehúznia a kasszásoknak, és minden lépésüket figyeli az üzletvezető. Óriási stressz nehezedik a német Aldi dolgozóira.

Valószínűleg mindenki számára ismerős az a rohamtempó, amit az aldis és lidl-ös kasszások diktálnak. Az embernek arra nincs ideje, hogy normálisan elpakoljon a szatyrába. Stresszes munkakörülményekről vallott Egy neve elhallgatását kérő aldis alkalmazott most a német Focus magazinnakvallott a stresszes munkakörülményekről.

A cikk részleteit a G7 közölte, abból kiderül, hogy a hölgy már 28 éve dolgozik a diszkontláncnál.Gyakornokként kezdte, majd végigjárta a különböző ranglétrákat, végül boltvezetőként dolgozott. Erről azonban lemondott, és mára már csak heti 25 órát dolgozik az egyik müncheni Aldiban. A német lapnak elsősorban az ottani viszonyokról vallott, de a nemzetközi diszkontláncokra jellemző, hogy működési elveik és az általuk támasztott követelmények szinte teljesen egységesek minden országban.

A hölgy szerint óriási stressz van a kasszásokon, de a nyomás nagyban függ a boltvezetőktől is.A boltban elvárás, hogy a kasszások óránként 3400-3500 árucikk vonalkódját húzzák le a pénztárnál. Ez percenként 56-58 terméket jelent. A kasszásokat folyamatosan figyelik, így ha hibáznak, azt is feljegyzik.Ha kevesen vannak a boltban, akkor a kasszásoknak rakodniuk kell, ilyenkor is magasak az elvárások irányukba.

Egy raklapnyi árut 15 percen belül kell a munkatársaknak a polcokra helyezniük.

Szerencse, hogy sok árut nem kell kipakolni a dobozokból, így ezzel időt lehet spórolni. A lényeg, hogy minél kevesebb alkalmazott, minél hatékonyabb munkát végezzen, míg tart a munkaideje.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek