Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagy elhatározásra jutott a Lidl

A diszkontlánc is leszámol az egyszer használatos műanyag termékekkel.

2019 év végéig megszünteti az áruházaiban kapható egyszer használatos műanyag termékek forgalmazását a Lidl – írja a Napi.hu. A döntés 169 áruházat érint Magyarországon. A Lidl leszámol a szívószálakkal, az eldobható műanyag poharakkal, a műanyag tányérokkal és evőeszközökkel, valamint a műanyag fültisztító pálcikák értékesítését is beszünteti.

Várhatóan az egyszer használatos műanyagok helyett, alternatív és újrahasznosítható anyagok felhasználásával állítanak majd elő hasonló termékeket. A cég arra is törekszik, hogy az azonnal fogyasztható, azaz „ready to eat” és üdítőital termékek mellől folyamatosan kivonja a hozzácsomagolt műanyag evőeszközöket és szívószálakat.

A Lidl Magyarország azt tervezi, hogy 2019 év végéig sikerül minden raktárkészletét értékesíteni, és fokozatosan át tudnak állni új alternatívákra. Közleményükben azt írják, hogy már augusztusban a megújult csomagolásnak köszönhetően a Lidl sajátmárkás energiaitalok papírtálcáiról eltűnik a műanyag. Az áruház más árucsoportok esetében is a legmegfelelőbb csomagolási koncepció kialakítására törekszik.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!