Kipróbáltuk a Yummbert!

Egy hónapja használható a Yummber nevű applikáció, amely segítségével igazi házi kosztot kaphatsz. Most mi is kipróbáltuk, és nem csalódtunk!

Jó egy hónapja hallat magáról a gasztro-Ubernek keresztelt applikáció, a Yummber. A koncepció pofonegyszerű - letöltöd az applikációt, rámész a térképre, az pedig megmutatja neked, hogy a közeledben melyik konyhában szorgoskodik olyan szakács, aki szívesen megosztja veled a főztjét. Ha tetszik a menü, és az árat is elfogadhatónak találod, bejelentkezel. A szakács erről értesítést kap, és amint visszajelez, te már meg is kapod a pontos címet, és mehetsz reggelizni, ebédelni, vagy éppen vacsorázni. Az ötlet zseniális - legalább annyival izgalmasabb egy ismeretlen ember konyhájában a saját főztjét kanalazni, mint étterembe menni, mint a szálloda helyett valakinek a lakását kivenni a nyaralásra.

Petrezseyemzöld-leves brie sajttal és sült sonkával

Mivel általában kedvelem a megosztós, közösségösszehozós, ismerkedős ötleteket, úgy döntöttem, nekem is ki kell próbálnom a Yummbert. A regisztráció kábé öt percet vett el az életemből, és már a kezemben is volt jó pár lehetőség, hogy hol fogyasszam el a késői ebédemet.

Kedvem lett volna kipróbálni egy teljesen egyszerű otthoni ebédet, de aztán találtam egy helyet, ahol a menü a következő volt: petrezselyemzöld-leves, oldalas miso-s padlizsánnal és gombákkal, fehércsoki mousse görögdinnyével. Gondoltam, valaki túl sok Gordon Ramseyt nézett, a kíváncsiságomat azonban maximálisan felpiszkálta. Bejelentkeztem, és pár perc múlva meg is kaptam a visszajelzést, hogy várnak ebédre.

Nézzük, átmelegedett-e az oldalas...

A Népszínház utca színes kavalkádjából egy ízig-vérig retró, szeretnivaló kis lakásba jutottam, ahol a szemtelenül fiatal szakácsom már várt. Rajtam kívül még egy vendég várta, hogy megkóstolhassa az ígéretes menüsort - amíg a szakácsunk tálalt, addig kaptunk kegy pohár grátisz bort, nem is akármilyet, Lenkey Géza Az élet szép névre keresztelt üdítő hárslevelűjét.

Sült oldalas gombákkal és miso-s padlizsánnal

Ebéd közben beszélgettünk házigazdánkkal, kiderült, hogy nem akárhová kerültünk - Ádám a Bocuse d'Or-on Molnár Gábor commis-ja volt, sőt dolgozott a Mákban és az Olimipában is - így már értettem a nem tipikusan szerda estére tervezett menüsort is. Petrezselyemzöld-levest még soha nem kóstoltam - a lágy, krémes, igazi nyári időhöz illő leves harsanóan friss volt - , köszönhetően főleg annak, hogy a petrezselymet nem főzték, csak forrázták, majd pürésítették, és főzőlével állították be a kívánt állagot.

A fehér csoki mousse-hoz recept is van - kattints érte!

A benne lévő sült sonkán és briesajton kívül még egy leheletnyi szarvasgomba tette nagyon szerethetővé. Az oldalasnak amúgy nem én vagyok a legnagyobb élő rajongója, de Ádám kreálmánya nagyon bejött - a konfitált oldalas tökéletesen szaftos, kívül roppanós volt, a padlizsán és a gomba pedig ázsiai az fűszerektől lett izgalmas. A desszertből is tudtam volna duplázni, ha nem lettem volna már így is tele: a fehércsoki mousse a tejszíntől annyira krémes és könnyű lett, hogy azon csodálkoztam, hogy bírja el a feltétnek rápakolt apró dinnyekockákat.

Szakácsunk, Ádám

Hogy megérte-e kipróbálni az applikációt? Persze hogy igen! Végül is, nem olyan gyakori, hogy az embert egy Bocuse d'Ore helyezett látja vendégül a saját otthonában. Ádám "etetéseire" biztosan vadászni fogok, de abban is biztos vagyok, hogy jó néhány szakács főztjét fogom még kipróbálni a Yummberről.

Ha te is kedvet kaptál, hogy kipróbáld a Yummbert, itt megteheted!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Tepertős shortbread

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...