Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, ennyi a fizetés egy osztrák Mekiben - tényleg megéri ott dolgozni?

Megdöbbentő, de Ausztriában a háromszorosát lehet keresni az itteni mekis fizetésnek.

Eddig sem volt titok, hogy mennyit lehet keresni a hazai gyorsétteremláncoknál. Az különböző álláshirdetésekben gyakran jelzik, hogy mennyit lehet náluk keresni. Tavaly ősszel mi is megírtuk, hogy mennyi a fizetés a McDonald's-okban, ahol a kirakatokban, és a kasszáknál is próbálnak embereket toborozni. 

Az álláskereső portálokon található hirdetések szerint most éttermi munkatársként havi nettó 140 000 forintot lehet keresni kezdőként, ami akár nettó 160 000 forintig is növekedhet a pótlékokkal. A McCafé munkatársaként is ekkora fizetésre lehet számítani.

De vajon mi a helyzet, ha néhány kilométert utazunk a munka miatt, mondjuk Bécsig? A Pénzcentrum ráakadt egy hirdetésre, amiben az egyik bécsi Mekibe keresnek munkatársat. A havi bruttó bér pedig 1500 euró, azaz kb. 482 ezer forint. Ha ezt az összeget nettósítjuk, akkor körülbelül 386 ezer forint ütheti egy éttermi dolgozó markát havonta.

Na jó, tudjuk, hogy a bécsi életszínvonal egész más, mint a magyarországi. A gazdasági portál azt is megnézte, hogy mennyit ér itthon a külföldön megkapott fizetés ugyanolyan életszínvonal és kiadások mellett. Arra jutottak, hogy a nettó 386 ezer forintnak megfelelő (1200 euró) fizetés nagyjából a Magyarországon megkeresett nettó 224 ezres fizetésnek felel meg.

Szerintetek megéri ennyiért kint dolgozni? Azt azért nem árt tudni, hogy egy ilyen munka betöltéséhez elengedhetetlen az osztrák lakcím és legalább b1-szintű német nyelvtudás.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!