Készíts bonbont Valentin-napra!

Közeleg a Valentin-nap, ezért e heti gasztrobloggerünk egy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető, csupaszív édességet mutat be nekünk, mellyel meglephetjük a szeretteinket!{T}

Kicsivel több, mint egy éve írom párommal, Bencével együtt a közös blogunkat (balhÉtterem). Újabban én kicsit elkalandoztam a bonbonok világába és ezért is hoztuk létre a Bonbonoda weboldalt, amelyet még ma is csiszolgatunk.

Mivel közeleg a Valentin-nap, egy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető csupaszív édességet szeretnénk itt bemutatni nektek, mellyel meglephetitek szeretteiteket. Ilyenkor ugyan kötelező a giccs, de mi azért igyekszünk az ízlésesség határain belül maradni!

Aki szán rá időt és energiát, hogy maga készítse el az ajándékot, az kevesebb pénzből jön ki, de sokkal értékesebbet ad, mintha készen vásárolna egy Valentin-napi csomagot.A trüffel alapja a ganache (ejtsd: gánás) krém, vagyis csokoládé és tejszín keveréke, melyhez vajat és egyéb ízesítőket, fűszekeret, alkoholokat adagolhatunk. Így egészen egyedi, többféle ízvilágot alakíthatunk ki. Íme, egy egyszerű bonbon, Valentin-napra.

Szerelemtrüffel recept

Hozzávalók 5 trüffelhez

  • 120 g apróra tördelt étcsokoládé (65%)
  • 3 evőkanál habtejszín
  • 60 gvaj
  • 1evőkanál cukor (elhagyható)

Elkészítés lépésről-lépésre

  1. A habtejszínt, vajat és a cukrot épp csak összeforraljuk. Ráöntjükaz apróra tördelt csokoládéra és addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad.
  2. A csokoládés krémet egy 10x10 cm-es sütőkeretbe(vagy ehhez hasonlósütőpapírral kibélelt tálkába)töltjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. 1-2óra múlva kivágjuk a sütőkeretből (vagy kiemeljük a tálkából)és egy éles késsel 5 db szív formát vágunk ki a trüffelkrémből. Kb. 2 cm magasságú a krém.
  4. A szíveket darált liofilizált ribizlibe vagy kakaóporba, színes cukrokba forgatjuk.
  5. Nyalókapálcikára húzzuk és visszatesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

Emőke receptjei a NoSaltyn >>

Emőke és párja Balhétterme >>

Küldj egy szerelmes sütit, hogy tudja szereted!>>

Hozzászólások

hamarcsi

Szia Emöke! Lenne egy pár kérdésem.Nekem ugy tünik hogy a recept és a képek nem nagyon egyeznek .Ebböl a leírt mennyiségböl szerintem nem lesz annyi mint a köpeken látható.M8sik hogy nem tudom mi a liofilizált ribizli.Jól néz ki.Hol kapható?Én a felvidékröl irok igy lehet hogy csak nálatok lesz kapható? Üdv és további jó ötleteket! Hamarcsi

Emőke

Kedves hamarcsi: Liofilizálás, vagyis fagyasztva szárítás, víztelenítés, szuperjó tartósítási eljárás és megmarad az eper íze, mérete. (b?vebben itt olvashatsz az eljárásról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Liofilez%C3%A9s) Ribizlit én a goodwillnat.hu cégnél vettem, de epret az el?bb leírt cégt?l és akár innen is tudsz rendelni: http://www.stahldirekt.hu/index.nof?nyelvid=1&cid=478&nyelvid=1&k1=35 A leírt mennyiségekb?l pedig, ha ügyes vagy, pont 5 db szívet fogsz tudni kivágni és a maradékokból pedig tudsz pár darab trüffel golyót készíteni. :) Remélem tudtam segíteni! üdv. Em?ke

hamarcsi

Fantasztikus gyors válasz.Nagyon koszike.Szép napot.Hamarcsi

Emőke

Igazán nincs mit. :) Neked is szép napot! Em?ke

Törölt felhasználó

Jajj Em?ke, nem jó, nem jó. Azt írtod, h 5 darab szív jön ki, a maradékból meg lehet csinálni trüffelgolyót. Hát nem. A maradékot ott helyben be kell falni (úgyse bírja ki az ember)! :) :D Még mindig fantasztikus, csak így tovább! :)

Emőke

candyqueen: :DD pontosan így történt, ezért nem került a fotóra egy golyó sem ;))) (de azért volt pár darab, muszáj volt tesztelni :D) Köszönöm szépen!! Kedves vagy! :) üdv. Em?ke

r.evike

Biztos nagyon finom ez az édesség, de igen drága. Most néztem utána ennek a különleges ribizlinek, egy üveg vagyis 20 g , majdnem 2000 Ft. Nem lehetne néha olcsóbb dolgokat is készíteni....

Emőke

r.evike: nagyon minimális mennyiséget kell felhasználni bel?le. De pont ezért is írtam, hogy forgathatod bármi másba is. Akár keser? kakaóporba - ami általában van otthon, színes cukrokba stb. Ez már csak a fantáziádon múlik. Ez esetben, olcsó kategória. :) üdv. Em?ke

Törölt felhasználó

Szia! A maradékot újra fel kell melegíteni vagy igy simán összegyúrható? Gondolom a 2 óra h?t?be tevés után még nem szilárd, hanem kicsit puha a cucc?

Emőke

Szia! Nem lesz teljesen szilárd. Formázható lesz. Viszont gyorsan puhul szobah?mérsékleten. Én keszty?ben szoktam dolgozni, de ha túlságosan elkezd puhulni, inkább javaslom, tedd vissza a h?t?be és több részletben gyúrd be a golyókat. (vagy ha épp úgy jön ki, az se baj, ha egy éjszakát állni hagyod) Nem kell újra felmelegíteni a maradékot. A mi konyhánk hideg, ott könnyebb dolgozni. :)

Törölt felhasználó

Egy órája formáztam, darált mandulába forgattam (az volt itthon), nagyon finom lett!

Emőke

Nimara: örülök, hogy ízlett! A mandula is nagyon jó ötlet!! Hmmm. ;) üdv. Em?ke

Törölt felhasználó

<P>I have subscribed to your rises feed which need to do the trick! Have a nice day! Thanx for the effort, keep up the good work Great work, it is good idea.<A href="http://www.designerhandbagscheapest.com/">cheap designer handbags</A> I hope you have a good day!</P> <P>Thanks for sharing the link, but unfortunately it seems to be offline.<A href="http://www.designerhandbagscheapest.com/">cheap handbags</A> Does anybody have a mirror or another source? Please answer to my post if you do!</P> <P><A href="http://www.designerhandbagscheapest.com/">cheap bags</A> Of course, what a great site and informative posts, I will add backline C bookmark this site? Regards, I have subscribed to your rises feed which need to do the trick! Have a nice day!</P>

Címlapról ajánljuk

További cikkek