Készíts bonbont Valentin-napra!

Közeleg a Valentin-nap, ezért e heti gasztrobloggerünk egy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető, csupaszív édességet mutat be nekünk, mellyel meglephetjük a szeretteinket!{T}

Kicsivel több, mint egy éve írom párommal, Bencével együtt a közös blogunkat (balhÉtterem). Újabban én kicsit elkalandoztam a bonbonok világába és ezért is hoztuk létre a Bonbonoda weboldalt, amelyet még ma is csiszolgatunk.

Mivel közeleg a Valentin-nap, egy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető csupaszív édességet szeretnénk itt bemutatni nektek, mellyel meglephetitek szeretteiteket. Ilyenkor ugyan kötelező a giccs, de mi azért igyekszünk az ízlésesség határain belül maradni!

Aki szán rá időt és energiát, hogy maga készítse el az ajándékot, az kevesebb pénzből jön ki, de sokkal értékesebbet ad, mintha készen vásárolna egy Valentin-napi csomagot.A trüffel alapja a ganache (ejtsd: gánás) krém, vagyis csokoládé és tejszín keveréke, melyhez vajat és egyéb ízesítőket, fűszekeret, alkoholokat adagolhatunk. Így egészen egyedi, többféle ízvilágot alakíthatunk ki. Íme, egy egyszerű bonbon, Valentin-napra.

Szerelemtrüffel recept

Hozzávalók 5 trüffelhez

  • 120 g apróra tördelt étcsokoládé (65%)
  • 3 evőkanál habtejszín
  • 60 gvaj
  • 1evőkanál cukor (elhagyható)

Elkészítés lépésről-lépésre

  1. A habtejszínt, vajat és a cukrot épp csak összeforraljuk. Ráöntjükaz apróra tördelt csokoládéra és addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad.
  2. A csokoládés krémet egy 10x10 cm-es sütőkeretbe(vagy ehhez hasonlósütőpapírral kibélelt tálkába)töltjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. 1-2óra múlva kivágjuk a sütőkeretből (vagy kiemeljük a tálkából)és egy éles késsel 5 db szív formát vágunk ki a trüffelkrémből. Kb. 2 cm magasságú a krém.
  4. A szíveket darált liofilizált ribizlibe vagy kakaóporba, színes cukrokba forgatjuk.
  5. Nyalókapálcikára húzzuk és visszatesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

Emőke receptjei a NoSaltyn >>

Emőke és párja Balhétterme >>

Küldj egy szerelmes sütit, hogy tudja szereted!>>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.