Készíts bonbont Valentin-napra!

Közeleg a Valentin-nap, ezért e heti gasztrobloggerünk egy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető, csupaszív édességet mutat be nekünk, mellyel meglephetjük a szeretteinket!{T}

Kicsivel több, mint egy éve írom párommal, Bencével együtt a közös blogunkat (balhÉtterem). Újabban én kicsit elkalandoztam a bonbonok világába és ezért is hoztuk létre a Bonbonoda weboldalt, amelyet még ma is csiszolgatunk.

Mivel közeleg a Valentin-nap, egy nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető csupaszív édességet szeretnénk itt bemutatni nektek, mellyel meglephetitek szeretteiteket. Ilyenkor ugyan kötelező a giccs, de mi azért igyekszünk az ízlésesség határain belül maradni!

Aki szán rá időt és energiát, hogy maga készítse el az ajándékot, az kevesebb pénzből jön ki, de sokkal értékesebbet ad, mintha készen vásárolna egy Valentin-napi csomagot.A trüffel alapja a ganache (ejtsd: gánás) krém, vagyis csokoládé és tejszín keveréke, melyhez vajat és egyéb ízesítőket, fűszekeret, alkoholokat adagolhatunk. Így egészen egyedi, többféle ízvilágot alakíthatunk ki. Íme, egy egyszerű bonbon, Valentin-napra.

Szerelemtrüffel recept

Hozzávalók 5 trüffelhez

  • 120 g apróra tördelt étcsokoládé (65%)
  • 3 evőkanál habtejszín
  • 60 gvaj
  • 1evőkanál cukor (elhagyható)

Elkészítés lépésről-lépésre

  1. A habtejszínt, vajat és a cukrot épp csak összeforraljuk. Ráöntjükaz apróra tördelt csokoládéra és addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad.
  2. A csokoládés krémet egy 10x10 cm-es sütőkeretbe(vagy ehhez hasonlósütőpapírral kibélelt tálkába)töltjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. 1-2óra múlva kivágjuk a sütőkeretből (vagy kiemeljük a tálkából)és egy éles késsel 5 db szív formát vágunk ki a trüffelkrémből. Kb. 2 cm magasságú a krém.
  4. A szíveket darált liofilizált ribizlibe vagy kakaóporba, színes cukrokba forgatjuk.
  5. Nyalókapálcikára húzzuk és visszatesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

Emőke receptjei a NoSaltyn >>

Emőke és párja Balhétterme >>

Küldj egy szerelmes sütit, hogy tudja szereted!>>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...