A magyar lakosság közel fele évente csupán egyszer, vagy legfeljebb néhány alkalommal fogyaszt halat, általában karácsonykor halászlevet, illetve a balatoni nyaraláson hekket. Pedig a halételek elkészítése sokkal több lehetőséget rejt. Ráadásul a magyar halfajok megfizethető áron vásárolhatóak meg és használhatóak fel minőségi ételek elkészítéséhez.
A halételek változatos elkészítési módjának és ízvilágának a fogyasztókkal történő megismertetése az egyik legfontosabb célja a Kapj rá! kampánynak is. A Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága által a Halászati Operatív Program (HOP 2007-2013) keretében elindított Kapj rá! kampány keretében december 5-én szombaton a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár látogatói testközelből is megízlelhették, milyen új ízek nyerhetők ki egy kis ötletességgel a halételekből. Az eseményen a nagyközönség Áman Attila séf szakértő által új megközelítésben és köntösben elkészített hideg és meleg halételeket kóstolhatott meg, és kaphatott hasznos tanácsokat a halételek elkészítésének módjáról és a halfogyasztás kedvező tulajdonságairól.
További információ a Kapj rá! kampányról és a halételekről a Kapjrá.hu oldalon érhető el.