Szakember figyelmeztet – Rengeteg háztartásban lehet fertőző a víz

Sajnos több ezer magyar háztartást érinthet.

Még mindig vannak olyan települések Magyarországon, ahol nincs vezetékes ivóvíz, így ásott kutakból nyerik a folyadékot. Ez elképesztően kockázatos az egészségre, hiszen rengeteg veszélyes anyag kerülhetett a talajba, onnan pedig a kútba.  Így azokat csak alapos fertőtlenítés és tisztítás után lehet ivóvízként használni.

Rengeteg háztartásban lehet fertőző a víz – Szakember figyelmeztet

Elsősorban e-coli baktériumok, és egyéb – fertőzéses hányást és hasmenést okozó baktériumok –, paraziták tudnak elszaporodni, és ezek olyan súlyos fertőzést okozhat, hogy kórházba kerülhet a beteg, pláne ha csecsemők, újszülöttek, illetve immunhiányos betegek fogyasztják

–  mondta el az atv csatornának Szabó Gábor háziorvos.

A szakember hozzátette, hogy csak abban az esetben szabad ezekből a kutakból inni, ha ha azt hivatalos labor bevizsgálta, és azt emberi fogyasztásra alkalmasnak találta. Ha nem így van, még az elöntésektől függetlenül sem ajánlott kútvizet inni.

Forrásunk volt.


Még több friss hír itt vár:

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...