Az októberi programhoz minden eddiginél több, összesen 25 új vendéglő csatlakozott, a visszatérőkkel együtt pedig már most több, mint 130 étterem konyhájának ízei közül választhatnak a kulináris élvezetek kedvelői. A résztvevő éttermek 3 fogásos menüket kínálnak, amelyek a korábbiakhoz képest változatlan áron, egységesen 3.900 forintos Top, 4.900 forintos Prémium, vagy 5.900 forintos Exkluzív kategóriákban érhetőek el.
Asztalfoglalásra a
www.etteremhet.hu felületén van lehetőség, itt minden éttermet és lehetőséget megtalálsz, amellyel az Országos Étterem Hét folyamán élhetsz.
Az Országos Étterem Hét idén ősszel is összehívja a magyar gasztroélet közép- és felsőkategóriás éttermeinek színe-javát, amelyek ez alkalommal is kínálatuk ínyenc fogásait sorakoztatják fel, hogy lenyűgözzék a visszatérő, illetve új vendégeiket. Az őszi programban olyan ételek is asztalra kerülnek majd, mint a bükkfán füstölt fácán bouillon, a barackpálinkás kacsamáj, az érlelt őz carpaccio, a kecske taco, a lapsang tealevélen grillezett lazacfilé, az ördöghal, a borókabogyós vaddisznóragu, a borjúpofa, a füstölt szarvas gerinc, az uruguay-i bélszínsteak, a somlói mille feuille vagy éppen a Gerbeaud 160 torta.
A korábbi évekről már ismert éttermekhez idén ősszel további 25 új egység csatlakozott, többek között a Bazaar Eclectica, a Bock Bisztró Balaton, a Fióka étterem, a Na' Pasta Bistro, a Noor libanoni étterem és a Zeya étterem.
A programhoz az ország számos pontjáról csatlakoztak nívós éttermek, így minden érdeklődő megtalálja a számára megfelelő vendéglátóhelyet. Jó néhány vendéglő képviselteti magát hagyományos magyar fogásokkal, de a nemzetközi konyháért rajongók sem fognak csalódni, hiszen ők is sok lehetőség közül választhatnak.
Az őszi forduló egyik újdonsága, hogy egy, a laktóz- és gluténérzékeny vendégek igényeire specializálódott vendéglátóhely, a Kata laktóz- és gluténmentes étterem is csatlakozott a programhoz. illetve új résztvevőként jelenik meg a Gerbeaud-hoz tartozó budai villaépületben található Émile étterem is, amelynek különlegessége, hogy szeptembertől a minden igényt kielégítő reggeli fogások egész nap rendelhetővé váltak. Így az Étterem Hét vendégeinek is kétféle menüvel készülnek.
Nem csak az ízek, hanem az árkategória tekintetében is eltérőek lehetnek a vendégek preferenciái, ennél fogva a korábbi évek gyakorlatát követve idén is három árkategória közül választhatnak az érdeklődők – egységesen 3.900 forintos Top, 4.900 forintos Prémium, vagy 5.900 forintos Exkluzív kategóriákban érhetőek el a menüsorok.
Az Országos Étterem Hét keretében immáron 9. éve látogathatnak el kedvező árakon Magyarország kiváló éttermeibe a gasztronómia iránt érdeklődők. Az előző, tavaszi programban több mint 20.000 vendég fordult meg, közülük 2.500-an értékelték az általuk kipróbált éttermeket. Az értékelések átlaga alapján a tavaszi programban a vendéglátóhelyek összteljesítménye 5 pontos skálán 4,66 pontot ért el.
Ahogyan az elmúlt évek során, úgy az Országos Étterem Hét programban résztvevő éttermek idén ősszel is kizárólag előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket.
Íme a programban résztvevő éttermek listája:
Budapest és környéke: