Ismét itt a Gourmet Fesztivál!

Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárisról jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. 

Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban mutatnak majd be az ország kiemelkedő éttermei. Emellett felsorakoznak a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselői is.A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában: az éttermi kiállítókon túl - a magyarok mellett – külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztroszínpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket.

A fesztiválon streetfood-kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető a BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön, ami az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.Az idei Gourmet-n külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai “epicentruma”, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is megkóstolhatja a nagyérdemű.

A látogatók idén is megízlelhetik a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket, és találkozhatnak Michelin-csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programok során egyaránt.

A rendezvényről és a kiállítókról itt találtok bővebb információt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?