Kiszámolták, mennyibe fájhat idén egy gyerek beiskolázása

Már bőven tombol az iskolakezdési láz, amelynek bizony részét képezi a különböző tanszerek és felszerelések megvásárlása is. Sajnos idén is jelentős összeget ki kell adnia annak a szülőnek, aki új holmikkal küldené gyermekét az iskolába. De mégis mennyit?

Egy friss kutatás szerint akár 65-85 ezer forintra is rúghat egy gyermek teljes beiskolázása – az iskolakezdés költségeit a Regio Játék felmérésben vizsgálta, amelyben saját vásárlóikat kérdezték meg. Kiderült, hogy a szülők sokkal megfontoltabbak, mint a korábbi években, és inkább kevesebb terméket vesznek, azonban azokat magasabb minőségben. Az iskolakezdés így is nagy terheket ró a családokra.

A szülők harmada nem vesz iskolatáskát, akkora a tanszerdrágulás

Több mint 1600 vásárló válaszolt a feltett kérdésekre, az eredményeket pedig a játéküzlet értékesítési adatai is alátámasztják. Ezek szerint a vásárlási láz augusztus utolsó két hetében tetőzik, a legtöbben ilyenkor rohannak az üzletekbe táskáért, tolltartóért, írószerért.

A tavalyi időszakhoz hasonlóan érzékelhető, hogy a vásárlók megfontoltabban döntenek, és inkább kevesebb, de nagyobb értékű, jobb minőségű termékeket választanak. Online 7,4 százalékkal 11.600 forintra, míg a személyes vásárlásnál 10,5 százalékkal 8.300  forintra nőtt az átlagos kosárértékünk az egy évvel ezelőtti adatainkhoz képest

– nyilatkozott Gyaraki Dávid, a cég marketingvezetője

Kiderült az is, hogy a szülők harmada idén nem vesz új táskát, akik azonban kénytelenek így tenni, megpróbálják nem minden pénzüket erre az egy termékre elverni. A megkérdezettek 45%-a a 25.000 forint alatti iskolatáskákat részesíti előnyben, ennél olcsóbbat a megkérdezettek 30, drágábbat pedig 25%-a választ.

Az olyan további költségekkel, mint a tornafelszerelés, sportcipők és tankönyvek további 20-30 ezer forint szökik meg a családi kasszából, így a végösszeg átlagosan 65 és 85 ezer forint körül lőhető be.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek