Így hámozz mangót üvegpohárral!

Imádjuk a mangót magában, gyümölcssalátába keverve, lekvárként, aszalt gyümölcsként, vagy rák- és halételek kísérőjeként is. Pucolni viszont sosem volt egyszerű. Eddig!

A mangó egyik legegyszerűbb hámozási praktikáját itt bemutattuk nemrégiben, most azonban egy olyan briliáns trükk következik, ami mindörökre véget vet a "szerelem gyümölcse" macerás előkészítésének. Hiszen tisztítását és fogyasztását is egyaránt tanulni kell, egyik sem egyszerű feladat. Ha nagyon puha, akkor pucolás közben esélyes, hogy mindent beterít majd a leve, ha pedig kissé éretlen, akkor késsel is nehezen adja meg magát. A most következő ötlet azonban megkönnyítheti a dolgunkat, és a késen kívül csak egy üvegpohárra van szükségünk. Nézd csak!

Egyszerűen csak vágd félbe a mangót, szedd ki a magját, majd fogd a poharat. A száját illeszd a mangó héja illetve húsa közé, majd egy laza kézmozdulattal válaszd ketté. Tényleg csak ennyi!

És ezt tudtad a mangóról?

A mangót Indiában szerelemgyümölcsként tisztelik, erről árulkodó a születéséről szóló mesés legenda is. Eszerint Surya Bait, a Nap lányát féltékenységből egy boszorkány üldözte, aki elől a csodás szépségű lány aranylótusszá változva menekült. A vidék királya meglátta, és beleszeretett a gyönyörű virágba, ám a végképp feldühödött boszorkány elégette azt. A hamuból egy kecses mangófa hajtott, mely hamarosan termést hozott. Mikor az első mangó leesett a földre, felhasadt, és előlépett belőle Surya Bai, a Nap sugárzó leánya. A király felismerte benne szerelmét, akivel aztán boldogan élt tovább, kéz a kézben.

(via Saveur)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek