Így dekoráld az ünnepi asztalt

Karácsonyi dekoráció nélkül nem is igazi az ünnepi asztal - persze a teríték és az ételek már önmagukban megadják az alaphangulatot, de nem árt feldobni még egy picit.

Számtalan szuper dekorációt készíthetünk otthon akár filléres alapanyagokból. Egyrészt mert szuper móka, másrészt mert nagyon jó érzéssel tölt majd el, ha valaki megdicséri saját kezűleg gyártott díszeinket. Természetesen a koszorúnak, a gyertyáknak és a szegfűszeges almáknak mindenképp ott a helyük az asztalon, de ezekkel is lehetünk kreatívak. Mutatunk nektek pár ötletet, hogyan variálhatjátok ezeket az alapanyagokat, és hogy miként lehet ünnepivé, mégis egyedivé tenni a terített asztalt.

Ha nem a koszorút tennénk az asztalra - vagy mert túl nagy helyet foglal, vagy mert balesetveszélyes -, de szeretnénk, ha az asztal közepén valami zöld is jelen lenne, akkor helyezzünk kedvenc vázánkba fenyő- vagy magyalágakat. Ha sima levél nélküli ággal próbálkoznánk, le is fújhatjuk műhóval vagy aranya színű spray festékkel. Akaszthatunk rá karácsonyfadíszeket vagy házilag készített papír csillagokat, hópelyheket. Arra mindenképp ügyeljünk, hogy az összeállítás ne legyen túl magas, hiszen akkor az egymással szembeülők nem fogják látni egymást.

Már említettük, hogy a koszorún elhelyezett gyertya balesetveszélyes lehet, de ha mindenképp "nyílt lángot" szeretnénk az asztalon látni, ajánlatos mécsestartó vagy kis lámpások használata, sőt, az úszómécses is jó megoldás lehet. Ehhez vegyünk egy üvegtálat, öntsük fel vízzel, dobáljunk bele bogyókat, leveleket, terméseket, majd végül a gyertyát. Egyszerű, klasszikus, modern, és nagyon hangulatos lesz a végeredmény.

Gyertyatartót készíthetünk almából is: az alma tetejére fordítsuk rá a mécsest, úgy, hogy a széle kijelölje nekünk a mécses átmérőjét, majd faragjuk ki neki késsel a helyet.

A borospoharakra használhatunk pohárjelölőket, vagy simán dekorálhatjuk is. Én internetről töltöttem le angyalszárnyakat, kinyomtattam, majd kivágtam őket, és a pohár szárán összehajtottam és rögzítettem. Olcsó, de nagyon esztétikus és ízléses lett a végeredmény.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!